Ιδού το νέο VW Golf που φλερτάρει με τα premium!


Το καλύτερο, ποιοτικότερο, ασφαλέστερο και τεχνολογικά άψογο Golf όλων των εποχών φιλοδοξεί να λανσάρει από τις αρχές του χρόνου η VW.

  • 10/11/2016

Η Volkswagen παρουσίασε και επισήμως την ανανεωμένη έκδοση της 7 γενιάς, η οποία στα τέσσερα χρόνια την παρουσία της στη διεθνή σκηνή έχει επιτύχει όλους τους στόχους.

Σημαντικές αλλαγές δεν έχουν υπάρξει αναφορικά με την αισθητικά, κατά πάγια τακτική των Γερμανών, ωστόσο εκεί που έχουν γίνει άλματα προς τα… εμπρός είναι στην τεχνολογία και τον εξοπλισμό.

Πλέον το ανανεωμένο Golf που στη χώρα μας θα πωλείται από τις αρχές του νέου έτους, διαθέτει στοιχεία που συναντάμε σε πιο premium κατηγορίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, την τεράστια οθόνη των 9,5 ιντσών για το σύστημα infotainment που προσφέρει και επιλογή ασύρματης φόρτισης κινητού, ενώ θα μπορεί να διατεθεί και με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Active Info Display 12,3 ιντσών, στα πρότυπα του Virtual Cockpit της Audi.

 

Κινητήρες - Ασφάλεια

Σημαντικές είναι και οι αλλαγές σε επίπεδο κινητήρων, καθώς από αυτό το μοντέλο η VW λανσάρει την νέα γενιά με την ονομασία 1.5 TSI Evo. Ενσωματώνουν σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων, που συντείνει σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, ενώ προσφέρουν διαβαθμισμένη ισχύ 130 και 150 ίππων. Μικρότερος βενζίνης θα είναι ο 1.0 TSI, ενώ στους ντήζελ, όπως ο 1.4TSI έδωσε τη θέση του στον 1.5 TSI, έτσι ακριβώς και ο 1.6 TDI δίνει τη σκυτάλη στον ολοκαίνουργιο 1.5 TDI απόδοσης 90, 110 ή 130 ίππους.

Αναφορικά με το Golf GTI αυτό θα λανσαριστεί με 2λιτρο turbo κινητήρα 230 ίππων, ενώ το κορυφαίο Golf GTI Performance θα έχει αυξημένη ισχύ κατά 15 ίππους (245 ίπποι σε σύνολο).

Στη μετάδοση της κίνησης οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την υιοθέτηση του νέου DSG 7 σχέσεων, ενώ πλείστα είναι και συστήματα ασφαλείας που εφοδιάζουν την ανανεωμένη γενιά, όπως το Σύστημα Εμπρόσθιας Πρόσκρουσης που αναγνωρίζει και πεζό, αναβαθμισμένο σύστημα Traffic Jam Assist με λειτουργία έως και 60 km/h.