Νέο Ford Focus RS Option Pack Edition. Πιο hard core δεν γίνεται!


Η Ford ανακοίνωσε μία νέα έκδοση Option Pack Edition για το Focus RS που προφέρει ακόμα καλύτερο κράτημα, χρησιμοποιώντας μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD). Για ενίσχυση του look το Focus RS Option Pack Edition λανσάρει σπέσιαλ στυλ με χρώμα αμαξώματος Nitrous Blue, μαύρες εξωτερικές λεπτομέρειες και δίχρωμη επένδυση καθισμάτων.

  • 1/6/2017

Εξελιγμένο από τους μηχανικούς της Ford Performance το Focus RS Option Pack Edition βελτιώνει περαιτέρω το κράτημα χρησιμοποιώντας μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) της Quaife, το Automatic Torque Biasing (ATB) limited slip differential για τον εμπρός άξονα. Το μηχανικό LSD περιορίζει τη ροπή του κινητήρα που μεταφέρεται σε ένα τροχό με μειωμένη πρόσφυση και τη κατανέμει σε αυτόν με τη μεγαλύτερη πρόσφυση για να εξουδετερώσει την ολίσθηση που μπορεί να επηρεάσει την επιτάχυνση και την ευστάθεια. Ελέγχοντας την κατανομή  ροπής σε κάθε τροχό, το Quaife LSD του Focus RS Option Pack Edition, επιτρέπει στους οδηγούς να αξιοποιούν την ισχύ του κινητήρα 2.3L EcoBoost απόδοσης 350 ίππων και συνεργάζεται με όλα τα συστήματα του Focus RS που προσφέρονται στάνταρ.

Όπως το Ford Performance All Wheel Drive που μεταβάλει την κατανομή ροπής εμπρός – πίσω σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες – παρακολουθώντας δεδομένα από αισθητήρες του οχήματος 100 φορές / δευτερόλεπτο και στέλνοντας μέχρι το 70% της ροπής στον πίσω άξονα. Επίσης με το Dynamic Torque Vectoring που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά ελεγχόμενους συμπλέκτες στον πίσω άξονα για να μεταφέρει μέχρι το 100% της διαθέσιμης ροπής σε κάθε πίσω τροχό και μπορεί να αλλάξει κατανομή μέσα σε 0,06 δεύτερα αλλά και το Torque Vectoring Control (TVC) που ασκεί αυτόματα μικρή πίεση πέδησης για να περιορίσει την ολίσθηση των τροχών στον εμπρός άξονα. Υπενθυμίζεται ότι το Focus RS Option Pack προσφέρει επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes) που περιλαμβάνουν και Drift Mode για ελεγχόμενη υπερστροφή ισχύος (ντριφτάρισμα) σε συνθήκες πίστας αλλά και το Launch Control για επιδόσεις κατά την εκκίνηση από στάση και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,7 δευτερόλεπτα.

Το σύνολο «ντύνει» το εξωτερικό αμάξωμα σε χρώμα Nitrous Blue με μοναδικές λεπτομέρειες, όπως οροφή και καλύμματα καθρεπτών σε μαύρο ματ χρώμα. Η πίσω αεροτομή οροφής βάφεται επίσης στο ίδιο χρώμα, ενώ μπλε λογότυπα RS κοσμούν τις πλαϊνές κάθετες πτέρυγες. Στάνταρ προσφέρονται, μαύρες ματ ζάντες 19 ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο που προσφέρουν αυξημένη αντοχή στις ανωμαλίες του οδοστρώματος, τετραπίστονες δαγκάνες Brembo με χαρακτηριστικό μπλε χρώμα RS και λογότυπο Brembo και μπάκετ καθίσματα Recaro με αποκλειστικά δερμάτινα διακοσμητικά σε χρώμα Nitrous Blue.