Νέο Nissan Juke μέσα στο 2017


Με τις πληροφορίες να θέλουν τη δεύτερη γενιά του μικρού crossover της Nissan να κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 κάποια στοιχεία για το νέο Nissan Juke έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται στο... φως..

  • 8/8/2016

Με τις πληροφορίες να θέλουν τη δεύτερη γενιά του μικρού crossover της Nissan να κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, κάποια στοιχεία για το νέο Nissan Juke έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται στο... φως.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Η δεύτερη γενιά του Nissan Juke είναι ήδη στα σκαριά και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017. Το νέο Juke θα διαθέτει αρκετές βελτιώσεις και νέες τεχνολογίες, ενώ θα βασίζεται σε εντελώς νέο πάτωμα και η γκάμα των κινητήρων θα ανανεωθεί.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό, πληροφορίες θέλουν τον CEO της εταιρίας Shiro Nakamura να δηλώνει ότι η δεύτερη γενιά του Nissan Juke θα διατηρήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της σε αυτόν τον τομέα που το καθιστούν ξεχωριστό, αλλά κατά κάποιο τρόπο θα είναι πιο... συμβατικό και συμβατό αν θέλετε με τις σύγχρονες δημιουργίες της Nissan στα crossover. Το εμπρός μέρος για παράδειγμα θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το δημοφιλές Qashqai, αλλά τα πίσω φωτιστικά σώματα θα είναι παρόμοια με αυτά του σημερινού μοντέλου, ενώ θα διατηρηθούν και οι μεγάλοι θόλοι των τροχών. Έτσι σύμφωνα με τον Nakamura η νέα γενιά θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Juke.

 

Νέα πλατφόρμα - κινητήρες

Η επόμενη γενιά Juke θα βασίζεται και στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CMF (Common Module Family) της συμμαχίας Renault-Nissan. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Nissan Juke θα είναι πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του και λιγότερο ακριβό στην παραγωγή του, ενώ ελαφρώς μεγαλύτερες θα είναι και οι διαστάσεις του γεγονός που θα διαμορφώσει μία πιο ευρύχωρη καμπίνα με αρκετά βελτιωμένο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει επίσης στο επόμενο Juke να... φορέσει και μία σειρά νέων κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου 1.0 turbo 3κύλινδρου, ένας 1.5 diesel και φυσικά του γνωστού στην κορυφή της γκάμας 1.6 turbo βενζίνης με τους 190 ίππους (ή και παραπάνω στις διάφορες εκδόσεις NISMO). Το πιθανότερο είναι ότι στη νέα γενιά θα υπάρχει και υβριδική έκδοση.

Εκτεταμένες θα είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό. Εκτός από πιο ευρύχωρο, θα γίνει και αναβάθμιση της ποιότητας των υλικών ενώ σίγουρα θα υπάρχει και σύστημα infotainment τελευταίας γενιάς συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Το πιθανότερο είναι ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε κάποιο πρωτότυπο το οποίο θα μας προϊδεάζει για το αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά όπως προαναφέραμε το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμου θα πρέπει να το περιμένουμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.