Tα νέα Smart ForTwo και ForFour


Όλες οι πληροφορίες λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη των νέων Smart ForTwo και ForFour.

  • 16/7/2014

Και ενώ ο Βαγγέλης Πετράκης βρίσκεται επί Γερμανικού εδάφους για την επίσημη παρουσίαση των νέων Smart ForTwo και ForFour (σύντομα αναμένουμε την ανταπόκρισή του. Μείνετε δικτυωμένοι στο www.caranddriver.gr), ήδη οι πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Από τις φωτογραφίες, γίνεται σαφές ότι ο νεανικός και λιλιπούτειος χαρακτήρας του αυτοκινήτου παραμένει, ωστόσο τα νέα στυλιστικά στοιχεία προσφέρουν έναν πιο trendy αέρα, γεγονός που αναμένεται να εκτιμηθεί από το αντίστοιχο κοινό στο οποίο και απευθύνεται.

Στον μηχανικό τομέα, τα νέα Smart, έχουν ως σημείο αναφοράς την τοποθέτηση του κινητήρα στο πίσω τμήμα, όπως και την κίνηση στους πίσω τροχούς, ώστε να απελευθερωθεί χώρος για την καμπίνα των επιβατών, ειδικά για την διθέσια έκδοση, που σε μήκος δεν ξεπερνά τα 2,7 μ. (κύκλος στροφής μόλις στα 7,5 μ.). Το μήκος του ForFour είναι στα 3,51μ..

Πηγή ισχύος για το γερμανικό μοντέλο, ο υπερτροφοδοτούμενος των 0,9 λίτρων με απόδοση 90 ίππους και ο 3κύλινδρος 1 λίτρου χαμηλότερης ισχύος (71 ίπποι). Ντήζελ έκδοση δεν προβλέπεται.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, το  νέο ForTwo, όπως και στο παρελθόν, θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις κουπέ και κάμπριο, ενώ θα μπει και στην… πρίζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ SMART FORTWO KAI FORFOUR