To ανοιχτό Italdesign Zenouno εν κινήσει (video)


Η Italdesign Automobili Speciali είχε παρουσιάσει πριν από καιρό το Zenouno και τον Μάρτιο είχε αποκαλύψει στην Γενεύη και την ανοιχτή εκδοχή του.

  • 8/5/2018

Η ιταλική εταιρία συνεργάζεται στενά με την Pininfarina και έχει ως στόχο να υλοποιεί η ίδια τα σχέδιά της και σταδιακά να αναδειχθεί σε ένα κατασκευαστή σούπερ σπορ αυτοκινήτων. Πάρτε για παράδειγμα το Zenouno με τον αρχικό προγραμματισμό να περιλαμβάνει την κατασκευή μόλις πέντε μονάδων με το κάθε roadster να κοστίζει κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ!

Παρακάτω θα δείτε το σχετικό βίντεο όπου αναφέρεται πως η ανοιχτή εκδοχή ονομάζεται Duerta που σε μία διάλεκτο της Βόρειας Ιταλίας ερμηνεύεται ως «ανοιχτός». Σχετικά με την οροφή αυτή είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και προσθαφαιρείται με το χέρι ώστε το αμάξωμα να έχει μία κλασική targa μορφή. Πάντως, καλού-κακού και για τις αναπάντεχες μπόρες υπάρχει και μια έξτρα soft οροφή για να προστατεύσει από την βροχή στις χαμηλές ταχύτητες.

Ο κινητήρας που αποδίδει 610 PS και 560 Nm προέρχεται από το Audi R8, όπως και το πλαίσιο. Πολύ εντυπωσιακό είναι το πίσω μέρος της ανοιχτής Zenouno, με τα πολλά ανοίγματα που εξασφαλίζουν την απαγωγή θερμότητας από τον V10 των 5.200 cc που βρίσκεται στο κέντρο της.