To Audi R8 E-Tron δείχνει το μέλλον (video)


Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό concept car που η Audi παρουσίασε για πρώτη φορά στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/8/2018

Η Audi επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη για το Pebble Beach παρουσιάζοντας το PB18 e-tron με πηγή έμπνευσης το αγωνιστικό που κυριάρχησε στο Le Mans. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία το πρωτότυπο μοντέλο είναι φτιαγμένο και σχεδιασμένο για να προσφέρει οδηγική απόλαυση στον δρόμο και τις πίστες. Για αυτό υπάρχει μία σημαντική καινοτομία στην θέση οδήγησης που μαζί με τα πεντάλ και το τιμόνι σύρεται στο κέντρο όπως σε ένα μονοθέσιο. Το μήκος του αμαξώματος του PB18 e-tron φτάνει τα 4,53 m, το πλάτος τα 2 m και το ύψος τα μόλις 1,15 m.

Στο PB18 e-tron έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην κατανομή βάρους και χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, ανθρακονημάτων και πολυσυνθετικών υλικών διασφαλίζεται ένα πολύ ελαφρύ πλαίσιο. Επίσης χάρη και στις νέες στερεού τύπου (solid-state) μπαταρίες 800V που φορτίζουν σε μόλις ένα τέταρτο της ώρας (υπάρχει και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης), το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 1.500 κιλά.

To σύστημα πρόωσης του PB18 e-tron περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα (με ισχύ 150 kW) και δύο στον πίσω (ισχύ 350 kW) συνθέτοντας μετάδοση quattro και τετρακίνηση. Η συνδυασμένη απόδοση φτάνει τα 500 kW και κορυφώνεται έως τα 570 kW σε συνθήκες boosting με το 0-100 να πετυχαίνεται σε λιγότερο από 2 sec! Τέλος, η υγρόψυκτη μπαταρία στερεού τύπου έχει χωρητικότητα 95 kWh και με μία φόρτιση προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων (σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP).