To Lada 4x4 Vision Concept δείχνει το επόμενο Niva;


Οι Ρώσοι της Lada προγραμματίζουν την αντικατάσταση του Niva και το Vision Concept θα μπορούσε να ήταν ένας πιθανός διάδοχος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/8/2018

Επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση της Μόσχας για το πρωτότυπο 4x4 Vision Concept της Lada, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελεί και μια πρώτη γεύση του διαδόχου του αειθαλούς Niva. Από πλευράς διαστάσεων το Vision Concept είναι αρκετά compact, μιας και το μήκος του είναι μόλις 4,20 m. Γεγονός που σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα τονισμένα φτερά του εξασφαλίζει μια ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση. Στην οποία συμβάλλουν και οι μεγάλες ζάντες των 21 ιντσών, οι οποίες είναι μάλλον απίθανο να περάσουν, όταν και αν, στο οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής.

Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές της Lada έχουν προσπαθήσει να εξασφαλίσουν μια πιο νεανική και σύγχρονη εικόνα, με τη βοήθεια λεπτομερειών σε έντονο πορτοκαλί, γκρί και στο χρώμα του αλουμινίου. Φυσικά υπάρχει και οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, η οποία αποτελεί μέρος του συστήματος infotainment, η οποία περιβάλλεται από αεραγωγούς, ενώ ενδιαφέρον είναι πως υπάρχει τόσο ψηφιακός πίνακας οργάνων όσο και αυτόματο κιβώτιο.

Αναφορικά με τους κινητήρες οι Ρώσοι τηρούν σιγή ιχθύος, αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα κινείται από τα γνωστά σύνολα του ομίλου Renault- Nissan- Mitsubishi, στην οποία άλλωστε ανήκει η πλειοψηφία των μετοχών της AvtoVAZ, της μητρικής της Lada.