To LQ θα είναι το κορυφαίο SUV της Lexus


Το LQ θα είναι η νέα ναυαρχίδα των SUV της Lexus και θα είναι η εξέλιξη του LF-1 Limitless concept σε μοντέλο παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/5/2018

Η Lexus χρησιμοποιεί για την ονομασία των μοντέλων της συνδυασμό δύο γραμμάτων, ενώ όταν το πρώτο είναι το L πρόκειται για τα κορυφαία της γκάμας. Έτσι το LS είναι το top sedan και τα LC και LΧ τα αντίστοιχα coupe και SUV. Στην πορεία θα προστεθεί όπως φαίνεται και το LQ, το οποίο η ιαπωνική μάρκα πολυτελείας κατοχύρωσε ως επωνυμία στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Το LQ θα χρησιμοποιηθεί εκτός απροόπτου για τη μελλοντική έκδοση παραγωγής του πραγματικά ενδιαφέροντος concept LF-1 Limitless, που παρουσιάστηκε στις αρχές του χρόνου στην έκθεση του Detroit. Το LQ θα αναλάβει το ρόλο της ναυαρχίδας των SUV της μάρκας, μιας και είναι μεγαλύτερο από το LX, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο δυναμικό, μιας και το ύψος του είναι σημαντικό πιο χαμηλό. Λογικό μιας και πρόκειται για ένα coupe SUV, που φυσικά θα έχει και τη μεγάλη, χαρακτηριστική μάσκα που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στα μοντέλα της εταιρείας.

Ο εξοπλισμός του, ως top of the line, θα περιλαμβάνει ότι είναι διαθέσιμο από όλες τις απόψεις. Μεταξύ αυτών τόσο ψηφιακό πίνακα οργάνων όσο και οθόνες για όσους κάθονται πίσω ενσωματωμένες στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προστεθεί και μια αμιγώς ηλεκτρική και ενδεχόμενα και μια με ενεργειακές κυψέλες.