Το νέο Seat Leon θα είναι πιο μεγάλο και πιο hi-tech


Η καινούργια γενιά του Leon θα είναι έτοιμη το 2019 και ήδη κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία της γίνονται γνωστά.

  • 25/5/2018

H εξέλιξη της τέταρτης γενιάς του Seat Leon προχωρά και έτσι βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλα και περισσότερα στοιχεία του. Έτσι λοιπόν το καινούργιο Leon θα έχει πέρα από πιο σύγχρονο design και νέο πλαίσιο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το πόσο ακριβώς θα μεγαλώσει δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ η μόνη ένδειξη για αυτό είναι το κατά 50 mm μεγαλύτερο μεταξόνιό του. Που συνολικά θα φτάνει τα 2.868 mm και βέβαια υπόσχεται περισσότερο χώρο για όσους κάθονται πίσω.

Στο εσωτερικό θα κυριαρχεί η οθόνη του νέου συστήματος infotainment, ενώ η λίστα των εξτρά θα περιλαμβάνει τόσο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του ομίλους Volkswagen όσο και την ψηφιακή βοηθό της Amazon, της Alexa. Η οποία θα επιτρέπει και τη επικοινωνία του οδηγού με τα συστήματα του αυτοκινήτου και μέσω φωνητικών εντολών.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους γνωστούς TSI των 1.000 και των 1.500 cc, με τον δεύτερο να είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με 130 και 200 PS. Στην κορυφή της γκάμας και για το Cupra ο 2.0 TSI που για την περίσταση θα αποδίδει πάνω από 300 PS. Το παρόν θα δίνουν και τετρακύλινδρα σύνολα πετρελαίου, μαζί με ένα κινητήρα φυσικού αερίου καθώς και μια τουλάχιστον ήπια υβριδική (mild hybrid) έκδοση. Ενδεχόμενα και μια πλήρως ηλεκτρική.