To Nobe 100 είναι ηλεκτρικό και Εσθονικό


Σε αυτοκίνητα από την Εσθονία δεν αναφερόμαστε σχεδόν ποτέ, πόσο μάλλον σε τρίκυκλα και ηλεκτρικά, όπως το Nobe 100. Το οποίο πέρα από όσα προαναφέραμε ξεχωρίζει για την ρετρό εμφάνισή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/6/2018

Το στυλ του Nobe 100 παραπέμπει στα μοντέλα που κυκλοφορούσαν πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο συγκεκριμένα τη δεκαετία του ’30. Σε αυτό συμβάλλουν και οι χρωμιωμένες λεπτομέρειές του, καθώς και κάποιες από ξύλο, ενώ σαν να έρχονται κατευθείαν από τότε είναι και τα στρογγυλά όργανά του με το μεταλλικό περίγραμμα.

Χαρακτηριστικό και λογικά αεροδυναμικό είναι και το σχήμα του κατασκευασμένου από ανακυκλωμένα υλικά αμαξώματός του που θυμίζει σταγόνα -το Nobe 100 είναι πλήρως ανακυκλωμένο- ενώ μπορεί να φιλοξενήσει τρία άτομα και κάποιες αποσκευές.

Παρόλο που δεν ανακοινώνονται επίσημα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 220 km. Η φόρτισή του ολοκληρώνεται σε δύο μόλις ώρες, ενώ ενδιαφέρον είναι πως μπορεί να έχει και δεύτερη μπαταρία που αυξάνει και άλλο την αυτονομία.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως κινητήριοι τροχοί είναι και οι τρεις και πως η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 110 km/h.Προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του Nobe 100 απαιτούνται κεφάλαια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν.