To Seat Tarraco έχει και επταθέσια έκδοση


Η ισπανική εταιρία παρουσίασε το νέο της και μεγαλύτερο SUV που τοποθετείται πάνω από τα Ateca και Arona.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/9/2018

Για όσους αναζητούν μεγάλους και πρακτικούς χώρους το Tarraco έρχεται να προστεθεί σφήνα ανάμεσα σε παρόμοια μοντέλα όπως τα Skoda Kodiaq, Peugeot 5008 κ.α. Συγκεκριμένα το Tarraco ανακοινώθηκε πως θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις κινητήρων και προαιρετικά με μία 3η σειρά καθισμάτων διαμορφώνοντας 7-θέσια διάταξη στο εσωτερικό.

Το ταμπλό του Tarraco έχει μία μεταμοντέρνα άποψη με κυρίαρχο στοιχείο το ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit Display με οθόνη 10,25 in. Στο μέσο του ταμπλό δεσπόζει μία touch-screen με διαγώνιο 8 in που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων και υποστηρίζει πλήρη συνδεσιμότητα (προαιρετικά και ανέπαφες εντολές). Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 760 lt και με τα καθίσματα αναδιπλωμένα φτάνει τα 2.000 lt (700 και 1.775 lt οι τιμές για το 7-θέσιο).

Το Tarraco βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A με μεταξόνιο 2,8 m και το αμάξωμα να έχει μήκος 4.735 mm. Η βασική έκδοση είναι η 1.5 TSI με 150 PS με κίνηση μπροστά και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Στη συνέχεια υπάρχει ο 2.0 TSI με 190 PS, τετρακίνηση και DSG-7. Την γκάμα συμπληρώνουν οι πετρελαιοκινητήρες 2.0 TDI με 150 PS ή 190 PS.

Τέλος να πούμε πως η ονομασία Tarraco αντιστοιχεί στο όνομα μίας αρχαίας ρωμαϊκής πόλης, εκεί που βρίσκεται σήμερα η Tarragona, μία πόλη στην Καταλονία, στην παραλία της Μεσογείου με 130.000 κατοίκους. Το Tarraco θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του χρόνου και θα κατασκευάζεται στο Wolfsburg της Γερμανίας.