To Subaru Viziv Tourer θα είναι το επόμενο WRX


Το εντυπωσιακό concept car που βλέπετε παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης και θα αποτελέσει την βάση για την επόμενη γενιά Levorg που είναι και η ναυαρχίδα της Subaru.

  • 8/3/2018

Οι Ιάπωνες μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε μία σειρά από πρωτότυπα μοντέλα με την ονομασία Viziv (Vision for Innovation). Στην φετινή έκθεση της Γενεύης αποφάσισαν να παρουσιάσουν ένα Tourer Concept που έχει εντυπωσιακή «αγωνιάρικη» εμφάνιση με την εισαγωγή του αέρα στο καπό να θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Αφήνοντας υποψίες πως κάτω από το καπό υπάρχει ένας δυνατός boxer και φυσικά η γνωστή συμμετρική τετρακίνηση. Πάντως οι φήμες λένε πως ένα WRX με τα σήματα της Subaru δεν πρόκειται να δούμε πριν το 2020 και αν γίνει κάτι τέτοιο πιθανότατα ο boxer να είναι υβριδοποιημένος ώστε να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα που φτάνει σε μήκος τα 4.777 mm (πλάτος στα 1.930 mm, ύψος στα 1.435 mm) τονίζουν οι μεγάλοι τροχοί 20 ιντσών, ενώ το επίσης μεγάλο μεταξόνιο προμηνύει άνετους χώρους για τους επιβάτες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει φωτογραφία που να δείχνει το εσωτερικό, αλλά η Subaru κάνει λόγο για ένα σύνολο από ραντάρ και κάμερες που συνθέτουν το ολοκληρωμένο δίχτυ ασφαλείας του EyeSight. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως τελευταία τα μοντέλα της Subaru σημειώνουν κορυφαίες αξιολογήσεις στις δοκιμές του Euro NCAP.