Toyota Supra και BMW Z4 προ των πυλών!


Η Toyota και η BMW συνεργάζονται για την εξέλιξη των νέων σπορ μοντέλων τους.

  • 14/7/2014

Εδώ και μερικά χρόνια η BMW και η Toyota συνεργάζονται για την εξέλιξη αυτοκινήτων και κινητήρων σε μια προσπάθεια ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ικανοποίησης ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η γερμανική εταιρεία και ο ιαπωνικός κολοσσός ετοιμάζουν από κοινού δυο μοντέλα που θα αφήσουν το στίγμα τους στη σπορ κατηγορία. Πρόκειται για τη Z4 και τη Supra, που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις αρχές του 2017.

Και τα δύο, κατά πάσα πιθανότητα, θα εφοδιάζονται με ένα εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης 400 ίππων ο οποίος θα είναι τοποθετημένος μπροστά ενώ το υβριδικό σύστημα θα προέρχεται κατευθείαν από το αγωνιστικό της Toyota που ακούει στο όνομα TS040 LMP1.

Φυσικά θα περιλαμβάνει και έναν ηλεκτρικό πυκνωτή διπλής στρώσης στον οποίο θα αποθηκεύεται η κινητική ενέργεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την αύξηση της απόδοσης.

Το πλαίσιο και των δύο μοντέλων θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και ενισχυμένο πλαστικό (CFRP), το κιβώτιο θα είναι σειραϊκό και η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα με μια κατανομή βάρους 50:50. Εξωτερικά οι ομοιότητες των δύο μοντέλων θα είναι ελάχιστες.