VW Tiguan 2016: Αναλυτικά στην Ελλάδα


Δείτε αναλυτικά τον εξοπλισμό και τις τιμές του νέου VW Tiguan στην Ελλάδα

  • 16/6/2016

Η δεύτερη γενιά του Tiguan έφτασε και στη χώρα μας και ανακοινώθηκαν από την Kosmocar ο αναλυτικός εξοπλισμός και οι τιμές του νέου compact SUV.

Πρόκειτε για το πρώτο όχημα ελευθέρου χρόνου που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και με ιδιαίτερη σχεδίαση θέλει να θέσει νέα δεδομένα σε τομείς όπως η σχεδίαση, η ποιότητα, η άνεση, η τεχνολογία και η χρηστικότητα.

Κάτω από το καπό υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης, 1.4 TSI με 125 PS και 1.4 TSI ACT με 150 ίππους και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (ο τελευταίος διατίθεται και με τετρακίνηση), όπως και τρεις κινητήρες πετρελαίου. Ο βασικός diesel των 115 ίππων είναι 1,6 λίτρων και υπάρχει και ο 2.0 TDI με 150 και 190 ίππους. Οι δύο κορυφαίες εκδόσεις πετρελαίου συνδυάζονται και με 4MOTION.

Χάρη στο νέο σύστημα 4MOTION Active Control, το Tiguan διαθέτει αυξημένες δυνατότητες κίνησης τόσο εντός όσο και εκτός των ορίων του οδοστρώματος. Οι εξατομικευμένες δυνατότητες ρυθμίσεων και η άνεση κατά την οδήγηση κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων (Dynamic Chassis Control - DCC) και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης με κρεμαγιέρα μεταβλητού λόγου (Progressive Steering), το οποίο είναι διαθέσιμο στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Exclusive.

Στα συστήματα ασφάλειας του νέου Tiguan συμπεριλαμβάνονται πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. Σε αυτά περιλαμβάνεται το Front Assist με City Emergency Braking και pedestrian monitoring (Σύστημα επιτήρησης εμπρόσθιου χώρου, με πέδηση έκτακτης ανάγκης και ολοκληρωμένη παρακολούθηση των πεζών), το Lane Assist (Ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας) το οποίο δεν ενημερώνει απλά τον οδηγό – όπως σε πολλά αυτοκίνητα της κατηγορίας – αλλά διορθώνει το τιμόνι, το Pre-Crash (ενεργά προληπτική προστασία των επιβατών) και το ενεργό καπό για την προστασία των πεζών και των δικυκλιστών. Πρόκειται για τεχνολογία της premium κατηγορίας σε ένα SUV που τοποθετείται ως νεωτεριστής - και όχι μόνο όταν πρόκειται για την ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ VW TIGUAN 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥ VW TIGUAN 2016

 

Οι εξαιρετικοί για την κατηγορία χώροι, τα προαιρετικά ergoActive καθίσματα με πιστοποίηση AGR, το χαμηλότερο κατώφλι του χώρου αποσκευών για διευκόλυνση της φόρτωσης όλα προάγουν την άνεση. Ο ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων (Active Info Display) – βασικός εξοπλισμός στην έκδοσης Exclusive – σε συνδυασμό με το σύστημα Area View εγγυώνται αυξημένη ορατότητα 360°, ενώ το σύστημα Easy Open and Close κάνουν απλή υπόθεση τη φόρτωση του χώρου αποσκευών. Το στάνταρ 3-ζωνικό σύστημα κλιματισμού που περιλαμβάνει την νέα λειτουργία Air-Care με αντιαλλεργικό φίλτρο προσφέρει πολυζωνικό, ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας σε όλα τα καθίσματα.

Οι 4MOTION τετρακίνητες εκδόσεις του νέου Tiguan ξεχωρίζουν στα ευρωπαϊκά εκτός δρόμου οχήματα χάρη στα 200 mm της απόστασης από το έδαφος. Η εντυπωσιακή ικανότητα ρυμούλκησης τρέιλερ φτάνει μέχρι τα 2500 kg, κάτι που είναι μοναδικό για την compact κατηγορία, ενώ το προαιρετικό offroad ρύγχος με γωνία προσέγγισης 25 μοιρών αποτελεί ένα νέο πρότυπο.

Οι επιβάτες είναι πάντα «on» στο νέο Tiguan, χάρη στην τελευταίας γενιάς τεχνολογία infotainment. Το προαιρετικό πακέτο Media Control και το στάνταρ App-Connect δημιουργεί την ιδανική διασύνδεση με τα smartphones και tablets. Λεπτομέρειες όπως η βάση ασύρματης φόρτισης για smartphones ολοκληρώνουν το πακέτο της άνεσης.