Αλλαγή ημερομηνίας για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης


Σε διαφορετική ημερομηνία αναμένεται να διεξαχθεί το φετινό Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
  • 15/2/2024

Το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, που έκανε ντεμπούτο στο WRC το 2023, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 31 Οκτωβρίου ως 3 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ο promoter του αγώνα αναγκάζεται να μεταφέρει το ράλλυ νωρίτερα, στο διάστημα 17-20Οκτωβρίου, καθώς ο χώρος που θα φιλοξενούσε το service park ήταν ήδη κρατημένος.

«Για οργανωτικούς λόγους, το CER δεν θα διεξαχθεί το αρχικά προγραμματισμένο Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Αγίων Πάντων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοργάνωση.

«Δεδομένου ότι το Dreilanderhalle στο Passau, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως το service park πέρυσι, είχε ήδη κρατηθεί για άλλες εκδηλώσεις για τις νέες ημερομηνίες, η οργανωτική ομάδα του CER έπρεπε να αναζητήσει μια εναλλακτική τοποθεσία που είχε περιοχές που ήταν αρκετά μεγάλες. Βρήκαμε αυτό που ψάχναμε στο Bad Griesbach – το service park θα στηθεί στον χώρο μιας από τις μεγαλύτερες βαυαρικές εκθέσεις στην περιοχή Karpfham, όπου το ADAC 3-Städte-Rallye είχε έδρα μέχρι το 2017 ως μέρος του Πρωτάθλημα Ράλλυ Γερμανίας (DRM).

«Μετά από άκρως εποικοδομητικές συζητήσεις με πολιτικούς και τους διοργανωτές της έκθεσης, είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να βρούμε αυτή τη λύση για το 2024.

«Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την πόλη του Passau για την εκπληκτική υποστήριξή της και ανυπομονούμε να συμπεριλάβουμε την Πόλη των Τριών Ποταμών ως προορισμό για άλλη μια φορά για τη φετινή διοργάνωση. Οι ευχαριστίες μας απευθύνονται επίσης στην περιοχή του Passau και στην πόλη Bad Griesbach. Όλη η περιοχή μαζεύεται για το συλλαλητήριο».

Η αλλαγή πρέπει να επικυρωθεί από τη FIA για να περάσει και στο επίσημο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Σουηδίας - Shakedown: Πρώτος με το «καλημέρα» ο Rovanpera

Παιχνίδι στα χιόνια: Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Σουηδίας