Αντίθετος με το νέο σύστημα βαθμολόγησης ο Ogier: «Δε βγάζει νόημα»


Ο Sebastien Ogier παίρνει σαφή στάση απέναντι στο νέο σύστημα βαθμολόγησης στο WRC, εξηγώντας γιατί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McKlein / Toyota GAZOO Racing
  • 25/1/2024

Μετά τον Thierry Neuville, ήταν η σειρά του Sebastien Ogier να τοποθετηθεί για το νέο σύστημα βαθμολόγησης που θα ισχύσει φέτος στο WRC, αρχής γενομένης από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Πιο αναλυτικά για αυτή την αλλαγή μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο Γάλλος8κις πρωταθλητής εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτόν τον νέο κανονισμό, εξηγώντας μεταξύ άλλων πως με αυτήν την κίνηση υποβαθμίζεται η αξία της νίκης:

«Δεν με ενδιαφέρουν πολύ οι βαθμοί, ο ξεκάθαρος στόχος για μένα είναι περισσότερο η συνολική νίκη.

«Αλλά ούτως ή άλλως, αυτοί οι νέοι κανόνες δεν έχουν νόημα. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά μέχρι στιγμής, βλέπω μόνο την ταλαιπωρία της αλλαγής αυτού του συστήματος».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι το σύστημα θα βελτιώσει το θέμα την Κυριακή, πρόσθεσε: «Μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα, αλλά εξακολουθεί να είναι λάθος.

«Υποτιμάς εντελώς τη νίκη, την κάνεις περίπλοκη και κανείς δεν θα καταλάβει πραγματικά από το ευρύτερο κοινό, εκτός από [αν] είσαι fan και είσαι πραγματικά μέσα στα ράλλυ.

«Διαφορετικά θα πουν 'αυτός ο τύπος πήρε την πρώτη θέση, αλλά δεν πήρε τους περισσότερους πόντους, πώς είναι δυνατόν;' Και αυτό θα γίνει κάποια στιγμή.

«Αν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα στην αρχή του ράλλυ, τότε δεν οδηγεί τόσο στο όριο και απλώς εξοικονομεί δυνάμεις όλο το Σαββατοκύριακο μόνο και μόνο για να πιέσει για τα 50 χιλιόμετρα την Κυριακή και να πάρει 12 βαθμούς – όπου ο τύπος που δούλεψε σκληρά του όλο το Σαββατοκύριακο μπορεί να έχει μόνο 18 ίσως το βράδυ του Σαββάτου. Άρα δεν είναι καθόλου λογικό.

«Κάποια στιγμή, έκανα μια σύσταση [να παίρνουμε] ίσως μόνο έναν πόντο ανά ειδική διαδρομή. Γιατί όχι; Αυτό ωθεί τους πάντες, υπάρχουν πάντα βαθμοί να κατακτήσουμε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτέλους ξεκινάμε! Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Μόντε Κάρλο

WRC 2024: Έξι προβλέψεις για τη σεζόν που έρχεται

Citroen C3 Rally2: Έναρξη της σεζόν με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και στόχο τη νίκη