Έτοιμος για το φετινό ντεμπούτο του ο Rovanpera μετά το Ράλλυ Αρκτικής


Ο Kalle Rovanpera δηλώνει έτοιμος να μπει στην αρένα του WRC για πρώτη φορά φέτος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ:
  • 9/2/2024

Ο Kalle Rovanpera ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη φετινή του σεζόν στο WRC με το Ράλλυ Σουηδίας.

Ο Φινλανδός δύο φορές πρωταθλητής θα τρέξει σε τουλάχιστον έξι ράλλυ φέτος, ανοίγοντας την αυλαία της αγωνιστικής του σεζόν στην πατρίδα του, στο Ράλλυ Αρκτικής.

Εκεί θα μπορούσε να κερδίσει, όντας σχεδόν ένα λεπτόμπροστά από τον teammate του στην Toyota Elfyn Evans, ωστόσο είχε μηχανικό πρόβλημα που του στέρησε τη νίκη.

«Ναι, είμαι έτοιμος,» δήλωσε για το επερχόμενο Ράλλυ Σουηδίας. « Έχουμε υψηλές προσδοκίες για τη Σουηδία. Είναι καλό που επιστρέφουμε σε αγώνα του WRC μετά από αυτό το μικρό διάλειμμα που έχουμε πάρει.

«Ελπίζω η θέση εκκίνησης που θα έχουμε να είναι και να ευχαριστηθούμε το ράλλυ. Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για τη νίκη και να φέρουμε βαθμούς στην ομάδα.»

Η συμμετοχή του στο Ράλλυ Αρκτικής τον βοήθησε να προετοιμαστεί, όπως αποκάλυψε κι ο ίδιος:

«Έχουμε καταλάβει τι μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο, έχουμε βρει το setup, επομένως αυτές οι δοκιμές ήταν σημαντικές και ίσως έχουμε κι ακόμα καλύτερη αίσθηση στη Σουηδία.

«Μόνο ένας αγώνας γίνεται στο χιόνι κάθε χρόνο, οπότε πρέπει να βρούμε το κατάλληλο setup με μόλις μερικά τεστ. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία με το αυτοκίνητο στο χιόνι, άρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα είναι γρήγορο στον αγώνα.

«Πάντα προσπαθούμε να βρούμε το στήσιμο που θα κάνει το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν ταχύτερο. Στη Σουηδία πρέπει να πιέζεις συνέχεια γιατί είναι ένα γρήγορο ράλλυ, πρέπει να φυλάς ελαστικά για τα δεύτερα περάσματα, επομένως πρέπει να κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς και να έχεις ένα γρήγορο κι άνετο αυτοκίνητο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνέντευξη Ott Tanak: «Είχα συμφωνία κυρίων να γυρίσω στη Hyundai υπό μία προϋπόθεση»

Πιο κοντά από ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες στο WRC