Πώς εξηγείται η πτώση του Evans στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο


Ο Elfyn Evans έμοιαζε φαβορί για τη νίκη, μέχρι που έπεσε 3ος με γοργούς ρυθμούς - και υπάρχει εξήγηση για αυτήν την καθίζηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McKlein / Toyota GAZOO Racing
  • 29/1/2024

Ο Elfyn Evans ξεκίνησε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο εξαιρετικά, κλείνοντας την Πέμπτη και την Παρασκευή όντας πρώτος στη γενική κατάταξη, αν και με ισχνή διαφορά από τον Sebastien Ogier, τον οποίο κράτησε πίσω του για 4,5 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, το Σάββατο άρχισε η πτώση στην κατάταξη, καθώς ο ίδιος δεν έμοιαζε το ίδιο σίγουρος οδηγώντας το Toyota GR Yaris Rally1.

Ο Evans είχε να πει μόνο μία λέξη για το πώς κύλησε το Σάββατο για τον ίδιο: «Σκ@@@.»

Και συνέχισε:

«Δεν ξέρω αν εγώ οδηγούσα άσχημα ή τι άλλο συνέβη. Αλλά δεν είχα την ίδια αυτοπεποίθηση στο αυτοκίνητο με αυτήν που είχα προηγουμένως.»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, εξήγησε πως ο Ουαλός επέλεξε να αφήσει το πόδι από το γκάζι, καθώς είδε πως οι συνθήκες του δρόμου από το Σάββατο και μετά δεν του επέτρεψαν να πιέσει:

«Πιστεύω πως, επειδή ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην εκκίνηση, λειτουργούσε καλύτερα σε καθαρό δρόμο.

«Μετά οδηγούσε σε βρώμικους δρόμους με κοψίματα, και δεν μπορούσε να φέρει το αυτοκίνητο στο σωστό παράθυρο λειτουργίας. Δεν ήθελε να ρισκάρει, οπότε μείωσε τον ρυθμό του. Αυτό επέλεξε να κάνει, ήταν δική του απόφαση.

«Ξέρω πως ήθελε να πάρει αρκετούς βαθμούς για το πρωτάθλημα, γιατί αν σκεφτείτε τι έγινε πριν δύο χρόνια, όταν βγήκε εκτός στην ε.δ. Sisteron, πέρασε μία δύσκολη σεζόν μετά. Επομένως, γνωρίζει ότι πρέπει να ανέβει στο βάθρο, να πάρει τους βαθμούς, για να είναι πιο εύκολα τα πράγματα στη Σουηδία.»

Πηγή: Dirtfish.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το προσωπικό δράμα του Ogier που τον επηρέασε στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο

WRC: Οι τελικές βαθμολογίες μετά το Ράλλυ Μόντε Κάρλο