Πού θα κάνει την επανεμφάνισή του στο WRC o Rovanpera


Ο Kalle Rovanpera αποφάσισε σε ποιο ράλλυ θα συμμετάσχει μετά το ντεμπούτο του στη φετινή σεζόν στη Σουηδία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota/McKlein
  • 29/2/2024

Ο Kalle Rovanpera ακολουθεί μερικό πρόγραμμα στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, επιλέγοντας να κάνει ένα βήμα πίσω μετά τις δύο πρωταθληματικές χρονιές που είχε το 2022 και το 2023.

Μετά τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Σουηδίας, που τον είδε να εγκαταλείπει την Παρασκευή και να επιστρέφει το Σάββατο και την Κυριακή για να μαζέψει τελικά 11 βαθμούς χάρη και στο νέο σύστημα βαθμολόγησης, ο Φινλανδός θα οδηγήσει ξανά το Toyota GR Yaris Rally1 στο Ράλλυ Κένυας, στις 28-31 Μαρτίου.

Μαζί του θα αγωνιστούν για την ιαπωνική ομάδα και οι Elfyn Evans και Takamoto Katsuta.

Το 2022, ο Rovanpera είχε κάνει έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του, κερδίζοντας το απαιτητικό ράλλυ, με την Toyota να σημειώνει το 1-2-3-4 στην τελική κατάταξη.

Φέτος, το ράλλυ μεταφέρθηκε από τον Ιούνιο στην παραδοσιακή του θέση, κοντά στο Πάσχα των Καθολικών.

Και τις τρεις φορές που έχει διεξαχθεί το Ράλλυ Κένυας μετά την επιστροφή του στο καλεντάρι το 2021, η Toyota έχει στεφθεί νικήτρια, κάνοντας και δεύτερη φορά το 1-2-3-4 το 2023 με τον Sebastien Ogier στην πρωτιά.

Μετά την Κένυα, ο Rovanpera αναμένεται να αγωνιστεί και στη Λετονία και τη Φινλανδία, αν κι ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του σε αυτά τα δύο ράλλυ από την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

WRC: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το Ράλλυ Σουηδίας

H M-Sport απαντά στις φήμες για επιστροφή του Loeb στο WRC