Ράλι Μεξικού: Nικητής ο Ogier, εντυπωσίασε ο Loeb


Το πρώτο χωμάτινο ράλι της χρονιάς είχε απ' όλα: σκληρές μάχες, άτυχες στιγμές, έναν μεγάλο νικητή, και την επιστροφή του Loeb που έδειξε σαν να μην έλειψε μια μέρα!
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/3/2018

Ο πολυαναμενόμενος αγώνας στο Μεξικό, ο πρώτος χωμάτινος της χρονιάς (και γι' αυτό και ο πρώτος πιο ενδεικτικός για το τι πρόκειται να ακολουθήσει) δικαίωσε τις προσδοκίες των φίλων του σπορ με την εξέλιξή του και τις πολλές ανατροπές.

Για πρώτη φορά η πιο σημαντική είδηση δεν είναι ο νικητής, αλλά ένας παλιός γνώριμος, ο 9 φορές πρωταθλητής Sebastia Loeb, ο οποίος επέστρεψε στο τιμόνι ενός WRC μετά από την από τριετίας αποστρατεία του, και έδειξε προς καθε κατεύθυνση ότι είναι ίσως ο μεγαλύτερος οδηγός στην ιστορία των Ράλι.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο Loeb κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, και αν δεν είχε ένα κλατάρισμα από το οποίο έχασε αρκετό χρόνο, σίγουρα θα είχε κάνει μία θριαμβευτική επιστροφή.

Η απόδοση του Loeb επισκίασε τη νίκη του Ogier ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη όλων των υπολοίπων και οδηγώντας στρωτά και χωρίς προβλήματα, πήρε τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Προβλήματα αντιμετώπισαν όλοι οι υπόλοιποι, όπως ο Sordo που είχε και αυτός ένα κλατάρισμα, o "συνήθης ύποπτος" Μeeke σε ένα από τα κλασικά του λάθη, έχασε τον έλεγχο του Citroen C3 WRC και την δεύτερη θέση, αλλά και τα Toyota που είχαν προβλήματα με την υπερθέρμανση του κινητήρα.

Την σούπερ ειδική την κέρδισε ο Tanak παίρνοντας πέντε πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Επόμενος αγώνας  στην Κορσική, στις 5-8 Απριλίου.