Ράλλυ Κροατίας - 2η μέρα (πρωί): Αβαντάζ Neuville - Κυνηγά ο Evans


Ο Thierry Neuville πήρε «ανάσα» από τον δεύτερο, Elfyn Evans, ο οποίος όμως παραμένει πολύ κοντά του. Η μάχη για τη νίκη δεν έχει τελειώσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral - Bastien Baudin
  • 20/4/2024

Ο Βέλγος της Hyundai προσέθεσε ακόμη δύο νίκες στο σύνολό του, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Evans στα 4,7 sec. Θυμίζουμε ότι οι δυο τους ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα του Ράλλυ Κροατίας με ίδιο συνολικό χρόνο, με τη μάχη να μαίνεται.

Τόσο ο Neuville, όσο κι ο Evans, έχουν κάνει πεντακάθαρα περάσματα χωρίς κανένα πρόβλημα προς το παρόν, εξού κι η σχεδόν μηδαμινή μεταξύ τους διαφορά.

Μετά το τέλος της SS12, δηλαδή της τελευταίας Ε.Δ. του πρωινού loop, ο Neuville δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθειά του, τονίζοντας ότι είναι πολύ θετικό, το γεγονός ότι σε μια τόσο μικρού μήκους διαδρομή (9,11 km), κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμά του από τον Evans κατά 3,0 sec.

Αντίθετα, ο Ουαλός της Toyota παραπονέθηκε για την πρόσφυση σε εκείνη τη διαδρομή, λέγοντας ότι το αυτοκίνητο γλιστρούσε πολύ, «σκοτώνοντας» την ταχύτητά του. Δήλωσε, ωστόσο, χαρούμενος με τη συνολική εικόνα του αγώνα του μέχρι στιγμής, αφού δεν έχει κάνει κανένα μεγάλο λάθος, που θα μπορούσε να του κοστίσει χρόνο και θέσεις.

Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης συνεχίζει να καραδοκεί ο Sebastien Ogier, ο οποίος κέρδισε την SS11 και πλέον βρίσκεται 11,3 sec πίσω από την κορυφή κι αντίστοιχα 6,6 sec πίσω από τον δεύτερο, Evans.

Καμία περαιτέρω αλλαγή δεν έχει γίνει στις θέσεις κάτω από το βάθρο, με τον Ott Tanak να κάνει τον δικό του αγώνα, 52,6 sec μακριά από τον ομόσταβλό του, Neuville. Ο Εσθονός γλίστρησε σε ένα σημείο της SS10 και χτύπησε ελαφρώς σε ένα ανισόπεδο σημείο του δρόμου, χωρίς όμως να προκαλεί σημαντική ζημιά. Άλλαξε τον τροχό, που είχε την επαφή, και συνέχισε κανονικά.

Πέμπτος έχει παραμείνει ο Adrien Fourmaux, που μάλιστα κέρδισε την SS10, ενώ έκτος ακολουθεί ο Takamoto Katsuta. Οι Andreas Mikkelsen και Gregoire Munster ολοκληρώνουν τη γενική κατάταξη της κατηγορίας Rally1.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS12:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville1:37:23.7
2Elfyn Evans4,7
3Sebastien Ogier11,3
4Ott Tanak52,2
5Adrien Fourmaux1:06.4
6Takamoto Katsuta1:56.6
7Andreas Mikkelsen3:14.0
8Gregoire Munster3:58.0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Κροατίας - 1η μέρα (πρωί): Πρωτοπορία Neuville, δεύτερος ο Evans