Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 1η Μέρα: Ταχύτερος ο Evans, προβλήματα για τους Neuville-Tanak (video)


Ο Elfyn Evans ρίσκαρε με τις επιλογές των ελαστικών του και πήρε την πρωτοπορία του Ράλλυ Μόντε Κάρλο στο ξεκίνημά του, ενώ η Hyundai αντιμετωπίζει προβλήματα από νωρίς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
  • 25/1/2024

Η αρχή στη φετινή σεζόν του WRC έγινε με τις -παραδοσιακές- βραδινές ειδικές διαδρομές στο Μόντε Κάρλο, συνολικού μήκους 46 χιλιομέτρων

Οι συνθήκες στις δύο διαδρομές ήταν μη-αντιπροσωπευτικές για τον αγώνα, καθώς ήταν αρκετά στεγνές, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Αυτό προκάλεσε αρκετά προβλήματα στα περισσότερα πληρώματα της κορυφαίας κατηγορίας, καθώς είχαν στήσει τα αυτοκίνητά τους για πάγο και χιόνι, αρκετά πιο «μαλακά» από ό,τι χρειάζεται για αμιγώς στεγνό οδόστρωμα.

Επιπλέον, η SS2 ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς υπήρχε κόσμος σε μη ασφαλή σημεία στη διαδρομή, που πάντα γεμίζει με ένθερμους θεατές με φωτοβολίδες που κάνουν τη νύχτα μέρα.

Στην κατάταξη, ο Elfyn Evans θα πέσει για ύπνο όντας πρωτοπόρος. Ο Ουαλός επέλεξε να βάλει τα μαλακά ελαστικά και να πιέσει, ενώ ο ανταγωνισμός έκανε κι επιλογή στα Supersoft, που δεν ήταν η κατάλληλη γόμα για τις συνθήκες. 

Ο Thierry Neuville είχε πρόβλημα με το Hyundai i20 N Rally1, τη φύση του οποίου δεν αποκάλυψε, αφήνοντας να εννοηθεί πως εξαιτίας αυτού έχασε χρόνο.

Τρίτος ήταν ο Sebastien Ogier, που κράτησε καλό ρυθμό παρά το ότι είχε δύο ελαστικά supersoft που είχαν πια υπερθερμανθεί ως το τέλος της διαδρομής, ενώ παραπονέθηκε και για χώμα που είχε πια περάσει στον δρόμο.

Για τη Hyundai δυσκολεύτηκε κι ο Ott Tanak να κινηθεί σε γρήγορο ρυθμό, που είχε πρόβλημα με το γκάζι από την πρώτη κιόλας Ε.Δ.

Από εκεί κι έπειτα, όλοι οι οδηγοί ήταν μία ταχύτητα πίσω σε σχέση με τους πρώτους τέσσερις, αναμενόμενα βάσει εμπειρίας και δυναμικής.

Ο Adrien Fourmaux κράτησε όσο ψηλότερα μπορούσε τη σημαία της M-Sport με την 5η θέση που έχει ως τώρα.

Ο Takamoto Katsuta ήταν 6ος, κρατώντας με άνεση πίσω του τον Gregoire Munster, που ακόμα ψάχνει τα πατήματά του στον τρίτο του αγώνα με το Ford Puma Rally1.

Την οχτάδα των Rally1 κλείνει ο Andreas Mikkelsen, στην επιστροφή του Νορβηγού στην κορυφαία κατηγορία των ράλλυ. Ο ίδιος είχε και πρόβλημα με τον κινητήρα, χάνοντας ροπή στις εξόδους των στροφών.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Elfyn Evans26:12.9
2Thierry Neuville15.1
3Sebastien Ogier21.6
4Ott Tanak22.8
5Adrien Fourmaux39.0
6Takamoto Katsuta46.3
7Gregoire Munster1:06.0
8Andreas Mikkelsen1:08.8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντίθετος με το νέο σύστημα βαθμολόγησης ο Ogier: «Δε βγάζει νόημα»

Επιτέλους ξεκινάμε! Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Μόντε Κάρλο