Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 2η Μέρα (πρωί): Συνεχίζει μπροστά ο Evans, έξοδος για τον Tanak (video)


Ο Elfyn Evans συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με τον Sebastien Ogier να έρχεται μαινόμενος και τους οδηγούς της Hyundai να κάνουν λάθη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McKlein / Toyota GAZOO Racing
  • 26/1/2024

Η πρώτη πλήρης μέρας του Ράλλυ Μόντε Κάρλο ξεκίνησε με τρεις ειδικές διαδρομές σε στεγνές συνθήκες, με μοναδική εξαίρεση ένα κομμάτι της SS5 που είχα πάγο λόγω υψομέτρου στο κατά τ' άλλα ζεστό Gap.

Ο Elfyn Evans ανοίγει τον δρόμο και συνεχίζει να κρατά την πρωτοπορία του αγώνα, αν και δεν κέρδισε καμία από τις πρωινές Ε.Δ. Ο Ουαλός κινήθηκε με σταθερότητα, όμως, απέφυγε τα λάθη και έτσι διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης των 10,7 δευτερολέπτων.

Ο Thierry Neuville ήταν ο ταχύτερος στην SS3, κι ήταν έτοιμος να μειώσει κι άλλο τη διαφορά στην SS4, όταν προς το τέλος αυτής είχε ένα άτσαλο πάτημα και έκανε τετακέ, με αποτέλεσμα να χάσει 9 δευτερόλεπτα. 

Χρόνο έχασε κι ο Ott Tanak, που στο 7ο χιλιόμετρο της πρώτης Ε.Δ. της μέρας, είχε έξοδο που του κόστισε αρκετό χρόνο. Ο Εσθονός συνέχισε, αλλά στο μεσοδιάστημα έχασε την θέση του στη γενική κατάταξη από τον Adrien Fourmaux.

Ωστόσο, ο Γάλλος της M-Sport δεν μπόρεσε να μείνει 4ος για πολύ, καθώς με το τέλος της SS4 έπεσε ξανά στην 5η θέση.

O Sebastien Ogier βρισκόταν στην 3η θέση, σημειώνοντας και το ταχύτερο πέρασμα στην SS4, μέχρι που πίεσε σημαντικά στην SS5, και πήρε με άνεση τόσο την ειδική, όσο και τη 2η θέση από τα χέρια του Neuville. Ο Γάλλος εμφανίστηκε και βαθιά συγκινημένος στη συνέντευξη στο τέλος του loop, χωρίς να αναφέρει τον λόγο.

Ο Andreas Mikkelsen, αν και κατά δήλωσή του κινείται συντηρητικά, βρήκε χρόνο και πέρασε στην 6η θέση.

Ως εκ τούτου, στην 7η θέση έπεσε ο Gregoire Munster, στο τρίτο του ράλλυ με το Ford Puma Rally1, στην αυλαία της πρώτης πλήρους σεζόν του στο κορυφαίο επίπεδο.

Τέλος, ο Takamoto Katsuta έκανε λάθος στην SS3 κι έχασε αρκετό χρόνο μέχρι να επιστρέψει στη διαδρομή, με αποτέλεσμα να πέσει στη 18η θέση της γενικής κατάταξης.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος της SS5:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Elfyn Evans55:52.7
2Sebastien Ogier10.7
3Thierry Neuville24.5
4Ott Tanak1:01.0
5Adrien Fourmaux1:04.3
6Andreas Mikkelsen2:08.6
7Gregoire Munster2:33.3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 1η Μέρα: Ταχύτερος ο Evans, προβλήματα για τους Neuville-Tanak (video)

Επιτέλους ξεκινάμε! Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Αντίθετος με το νέο σύστημα βαθμολόγησης ο Ogier: «Δε βγάζει νόημα»