Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 2η Μέρα: Πρώτος ο Evans, τον καταδιώκει ο Ogier


Ο Elfyn Evans συνεχίζει να ηγείται του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όμως πρέπει να κοιτάζει τους καθρέφτες του καθώς ο Sebastien Ogier ψαλιδίζει σταθερά τη διαφορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Tom BANKS Photography/Toyota
  • 26/1/2024

Η δεύτερη μέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο ολοκληρώθηκε με κατά κύριο λόγο στεγνές ειδικές διαδρομές, με μόλις μερικά σημεία να έχουν πάγο, λάσπη ή νερό στα δύο περάσματα από τις τρεις ειδικές διαδρομές που περιλάμβανε σήμερα το πρόγραμμα.

Από το πρωινό σκέλος κιόλας, ο Elfyn Evans είχε τον πρώτο λόγο στον αγώνα. Χωρίς να είναι ο ταχύτερος, ο Ουαλός μπόρεσε να μείνει στην πρώτη θέση, την οποία κατέκτησε το βράδυ της Πέμπτης, αν και πλέον τον καταδιώκει ο Sebastien Ogier.

Ο Γάλλος κινήθηκε σε γρήγορο ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, κερδίζοντας 10 δευτερόλεπτα στην SS5, και πλέον είναι 2ος, μόλις 4,5 δευτερολέπτων.

Στην τρίτη θέση έπεσε (σε σχέση με την 1η μέρα) ο Thierry Neuville. Ο Βέλγος ήταν ο ταχύτερος στην SS3, κι ήταν έτοιμος να μειώσει κι άλλο τη διαφορά στην SS4, όταν προς το τέλος αυτής είχε ένα άτσαλο πάτημα και έκανε τετακέ, με αποτέλεσμα να χάσει 9 δευτερόλεπτα. Κατάφερε να κερδίσει λίγο χρόνο στο απογευματινό σκέλος, κάνοντας το 2/3, αλλά όχι με αρκετή διαφορά για να βρεθεί εκ νέου δεύτερος.

Πίσω του, ο Ott Tanak, που έχει απομακρυνθεί σημαντικά από την κορυφή, καθώς στο 7ο χιλιόμετρο της πρώτης Ε.Δ. της μέρας, είχε έξοδο που του κόστισε αρκετό χρόνο. Συνέχισε να βρίσκεται ένα βήμα πίσω από τους πρώτους τρεις, όντας σταθερά πιο αργός από τον ανταγωνισμό, οπότε συμβιβάστηκε με την 4η θέση.

Στην 5η θέση και με πολύ καλό ρυθμό για τα δεδομένα της M-Sport είναι ο Adrien Fourmaux, που έχει ως βασικό στόχο να πάει όσο ταχύτερα μπορεί, εξασφαλίζοντας ότι θα φέρει το αυτοκίνητο πίσω στο service park.

Έκτος είναι ο Andreas Mikkelsen, που κινείται συνειδητά σε συντηρητικό ρυθμό, θέλοντας να εγκλιματιστεί με το Hyundai i20 N Rally1. 

Τελευταίος εκ των Rally1 στη δεκάδα παραμένει ο Gregoire Munster.

Τέλος, ο Takamoto Katsuta έκανε λάθος στην SS3 κι έχασε αρκετό χρόνο μέχρι να επιστρέψει στη διαδρομή, με αποτέλεσμα να πέσει στη 18η θέση της γενικής κατάταξης, προτού αρχίσει να ανεβαίνει ξανά για να κλείσει τη μέρα στην 14η.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος της SS8:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Elfyn Evans1:25:28.9
2Sebastien Ogier4.5
3Thierry Neuville16.1
4Ott Tanak1:13.6
5Adrien Fourmaux1:38.0
6Andreas Mikkelsen2:58.9
7Gregoire Munster3:27.1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτέλους ξεκινάμε! Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Αντίθετος με το νέο σύστημα βαθμολόγησης ο Ogier: «Δε βγάζει νόημα»