Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 4η Μέρα: Σπουδαία νίκη Neuville, 2-3 η Toyota


Ο Thierry Neuville πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Romain Thuillier
  • 28/1/2024

Η πρεμιέρα της σεζόν του WRC για το 2024 ολοκληρώθηκε με χαμόγελα για τη Hyundai και τον Thierry Neuville.

Ο Βέλγος κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο μετά από εκείνη του 2020, κι έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής στον αγώνα τα τελευταία τρία χρόνια. 

Μπήκε στην τέταρτη μέρα του αγώνα με απόλυτο στόχο να είναι ο ταχύτερος παντού, ώστε να εξασφαλίσει το μέγιστο των βαθμών, όχι μόνο τη νίκη.

Το κατάφερε, αφήνοντας τον πολυνίκη του αγώνα, Sebastien Ogier, στη δεύτερη θέση. Ο Γάλλος έκανε την αντεπίθεσή του το Σάββατο, όμως ο αντίπαλός του είχε άσσο στο μανίκι και βρήκε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα για να τον περάσει εκ νέου.

Στην 3η θέση πλασαρίστηκε ο Elfyn Evans. Ο Ουαλός πίεσε με τη μαλακή γόμα την Παρασκευή, «ξέμεινε» από σετ το Σάββατο, με αποτέλεσμα να βάλει την ευάλωτη σε μεγάλες ειδικές διαδρομές supersoft, και μαζί με το πρόβλημα που είχε με την υβριδική μονάδα, αιμορραγούσε χρόνο καθ'όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, πέφτοντας πίσω από τους ανταγωνιστές του.

Στην 4η θέση είναι ο Ott Tanak, που είχε δύο εξόδους και πρόβλημα με το γκάζι, αλλά ακόμα κι όταν λύθηκαν αυτά τα ζητήματα, δεν είχε τον ρυθμό για κάτι παραπάνω. Κινήθηκε σχετικά πιο αργά από τους αντιπάλους τους και προτίμησε τους βαθμούς από το ρίσκο.

Ο Adrien Fourmaux, πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία, ήρθε ξανά στα «σαλόνια» για να κάνει έναν μεστό, σταθερό αγώνα που τον είδε να τερματίζει στην 5η θέση για την M-Sport.

Κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους πολύ πιο έμπειρους Andreas Mikkelsen και Takamoto Katsuta, που τερμάτισαν στην 6η και 7η θέση, αντίστοιχα.

Τέλος, ο Gregoire Munster γύρισε μετά το ατύχημα που είχε το Σάββατο για να ολοκληρώσει τη μέρα και το ράλλυ, χωρίς βαθμούς όμως.

Στα της Powerstage, ο Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Ogier να παίρνει 4 βαθμούς, μπροστά από τον Katsuta, τον Evans και τον Tanak.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville3:09:30.9
2Sebastien Ogier16.1
Elfyn Evans45.2
4Ott Tanak1:59.8
5Adrien Fourmaux3:36.9
6Andreas Mikkelsen5:34.6
7Takamoto Katsuta8:28.5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Η προσωρινή βαθμολογία με το τέλος του Σαββάτου

Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 3η Μέρα: Μπροστά ο Neuville, τεράστια μάχη με τον Ogier