Ράλλυ Πορτογαλίας - Shakedown: 1-2-3 για τη Hyundai με Sordo στην κορυφή - Πρόβλημα για Rovanpera


Ο Dani Sordo επέστρεψε στο bucket του Hyundai i20 N Rally1 καταγράφοντας τον ταχύτερο χρόνο σε ένα shakedown που ο Kalle Rovanpera αντιμετώπισε προβλήματα κι ο Thierry Neuville χτύπησε έναν σκύλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral - Bastien Baudin
  • 9/5/2024

Ο Dani Sordo ξεκίνησε με το «δεξί» το ντεμπούτο του στο WRC για τη φετινή σεζόν. Ο Ισπανός επέστρεψε στο Ράλλυ Πορτογαλίας με την κορυφαία επίδοση στο shakedown πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης το βράδυ της Πέμπτης στην SSS στη Figueira da Foz, ηγούμενος το 1-2-3 της Hyundai.

Ακολούθησε ο Ott Tanak στη δεύτερη θέση 0,5 πίσω από τον Sordo, με τον Thierry Neuville να έρχεται τρίτος, σχεδόν 1,0 sec μακριά από τον πρωτοπόρο.

Ο Βέλγος είχε ένα αρκετά ατυχές συμβάν στο πρώτο του πέρασμα, όταν χτύπησε άθελά του έναν σκύλο, που βρέθηκε στη μέση του δρόμου. Προσπάθησε να τον αποφύγει, όμως η υψηλή ταχύτητα δεν του επέτρεψε να κάνει αρκετά γρήγορο ελιγμό, με αποτέλεσμα να πατήσει το ζώο.

Τέταρτος ήρθε ο Sebastien Ogier, ο οποίος επιστρέφει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο bucket του Toyota Yaris Rally1.

Στην πέμπτη θέση, ο Adrien Fourmaux ήταν ο μοναδικός από την κορυφαία κατηγορία Rally1 που έκανε και τέταρτο πέρασμα, βελτιώνοντας τον χρόνο του κατά 1,5 sec και περνώντας μπροστά από τους Takamoto Katsuta και Kalle Rovanpera.

Ο Ιάπωνας ολοκλήρωσε τα περάσματά του έκτος, ενώ πίσω του τερμάτισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος όμως αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου του στο shakedown.

«Το shakedown δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για εμάς,» είπε ο Rovanpera. «Το αυτοκίνητο δεν είναι στο 100%. Όμως είναι ωραίο που επιστρέψαμε και βλέπω όλους τους fans. Είμαι σίγουρος ότι οι μηχανικοί θα ετοιμάσουν το αυτοκίνητο για τον αγώνα, οπότε κανένα πρόβλημα.»

Ακολούθησε στην όγδοη θέση ο Elfyn Evans, ο οποίος κατέγραψε τον ίδιο χρόνο με τον Rovanpera, ενώ τελευταίος στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος ήρθε ο Gregoire Munster, ακριβώς 5,0 sec πίσω από τον χρόνο του πρώτου, Sordo.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος
1Dani Sordo2:51.2
2Ott Tanak2:51.7
3Thierry Neuville2:52.1
4Sebastien Ogier2:52.2
5Adrien Fourmaux2:52.3
6Takamoto Katsuta2:52.4
7Kalle Rovanpera2:52.7
8Elfyn Evans2:52.7
9Gregoire Munster2:56.2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Διαδρομή για δυνατούς λύτες - Δείτε το πρόγραμμα

WRC: Συζητήσεις με το Netflix για σειρά-ντοκιμαντέρ σε στυλ Drive to Survive

Ogier: «Το νέο σύστημα βαθμολόγησης του WRC είναι αστείο»