Ράλλυ Σαφάρι - 1η μέρα (πρωί): Μεγάλο προβάδισμα Rovanpera, καταστροφή για Neuville


Ο Thierry Neuville κατρακύλησε στη γενική κατάταξη μετά από το κλατάρισμα που είχε στην SS2, με τον Kalle Rovanpera να παίρνει τεράστιο προβάδισμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McKlein - Toyota GAZOO Racing
  • 29/3/2024

Ο Thierry Neuville ξεκίνησε την πρώτη πλήρη μέρα του Ράλλυ Σαφάρι με προβάδισμα 0,1 sec έναντι του ομόσταβλού του, Ott Tanak. Ο Βέλγος έπεσε ήδη από την SS2 στην τέταρτη θέση, με τον Kalle Rovanpera να περνά πρώτος, τον Tanak να μένει δεύτερος και τον Esapekka Lappi να έρχεται τρίτος στη γενική κατάταξη, με τη διαφορά του πρώτου από τον τέταρτο, όμως, να είναι μόλις 1,5 sec.

Στη δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, ο Elfyn Evans υπέστη κλατάρισμα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και καταλήγοντας 12,7 sec πίσω από τον πρωτοπόρο, πια, Rovanpera.

Συνεχίζοντας στην SS3, τη μικρότερη ΕΔ του πρωινού loop, ο Neuville είδε τη διαφορά του από την κορυφή να αυξάνεται δραματικά, όταν χτύπησε το δεξί πίσω τροχό του σε ένα χαντάκι, παθαίνοντας κι αυτός κλατάρισμα.

Όντας πλέον 5ος στην κατάταξη και με το Hyundai i20 N Rally1 του να είναι πολύ χτυπημένο από τη δεξιά μεριά, χρειάστηκε, τόσο εκείνος, όσο κι ο συνοδηγός του, Martijn Wydaeghe, να φορέσουν ειδικά γυαλιά και μάσκα, για να συνεχίσουν στην SS4, αφού λείπουν κάποια μέρη του αυτοκινήτου κι έτσι μπαίνει μεγάλος όγκος σκόνης μέσα στην καμπίνα.

Το δίδυμο από το Βέλγιο ολοκλήρωσε το πρώτο loop της ημέρας στην έκτη θέση, με τη διαφορά τους από τον αδιαμφισβήτητα κορυφαίο, Rovanpera, να ανέρχεται στα 48 sec. Ο Lappi πέρασε δεύτερος μετά το τέλος της SS3, με τον Tanak να ακολουθεί από κοντά στην τρίτη θέση, ωστόσο οι δύο τους απέχουν ήδη 15,5 και 16,8 sec από τον πρωτοπόρο, αντίστοιχα.

Τέταρτος ήρθε ο Takamoto Katsuta, που δήλωσε ότι προσπάθησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και στις τρεις πρώτες ΕΔ της ημέρας, αφού γνωρίζει πόσο αδίστακτο μπορεί να αποδειχθεί το Ράλλυ Σαφάρι. Πίσω του, στην πέμπτη θέση ανέβηκε ο Elfyn Evans, προσπερνώντας τον Neuville, που βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

Την οκτάδα ολοκλήρωσαν οι δύο οδηγοί της M-Sport, με τον Adrien Fourmaux να ηγείται του Gregoire Munster.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος (sec διαφορά από τον πρώτο)
1.Kalle Rovanpera39:53.1
2.Esapekka Lappi15,5
3.Ott Tanak16,8
4.Takamoto Katsuta41,3
5.Elfyn Evans43,1
6.Thierry Neuville48,0
7.Adrien Fourmaux1:14.6
8.Gregoire Munster2:23.8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Σαφάρι: Επιστρέφουν τα snorkels στην Κένυα

Επιστροφή στη Σαβάνα - Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Κένυας