Ράλλυ Σαφάρι - Shakedown: Rovanpera στην κορυφή, από κοντά Neuville και Lappi


Ο Kalle Rovanpera έθεσε τον ρυθμό για το Ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα, καταγράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McKlein - Toyota GAZOO Racing
  • 27/3/2024

Το πρώτο δείγμα δράσης του Ράλλυ Σαφάρι ολοκληρώθηκε, με τον Kalle Rovanpera να επιστρέφει στην κορυφή, «ανοίγοντας» με πρωτιά στο shakedown. Ο Φινλανδός έκανε τον καλύτερό του χρόνο στο τρίτο του πέρασμα από τη διαδρομή των 5,4 km, με 3:32.1, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Thierry Neuville, να έρχεται δεύτερος, μόλις 0,2 sec πίσω του.

Ο Βέλγος ξεκίνησε πιο μακριά, όμως σταδιακά κατάφερε να αυξήσει τον ρυθμό του και να βρει τα πατήματά του στο απρόβλεπτο χωμάτινο τερέν της Κένυας, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τον Rovanpera.

Επίσης πολύ κοντά στην κορυφή ολοκλήρωσε τη δική του προσπάθεια ο Esapekka Lappi, όντας μόλις 0,2 sec πίσω από τον Neuville. Αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας που συμμετέχει ο Φινλανδός της Hyundai, που φέτος μοιράζεται το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας με τους Dani Sordo και Andreas Mikkelsen.

Ο Elfyn Evans τερμάτισε τέταρτος, 1 sec πίσω από τον ομόσταβλό του, Rovanpera, και 0,6 sec μπροστά από τον Ott Tanak. Οι Tanak και Lappi ήταν οι μοναδικοί από την κατηγορία Rally1 που έκαναν τέσσερα περάσματα, με τους υπόλοιπους να αρκούνται στα τρία.

Έκτος ήρθε ο Adrien Fourmaux, με τους Takamoto Katsuta και Gregoire Munster να ολοκληρώνουν την 8άδα των συμμετοχών της κορυφαίας κατηγορίας του πρωταθλήματος, στην έκτη, έβδομη κι όγδοη θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος
1.Kalle Rovanpera3:32.1
2.Thierry Neuville3:32.3
3.Esapekka Lappi3:32.4
4.Elfyn Evans3:33.1
5.Ott Tanak3:33.7
6.Adrien Fourmaux3:35.8
7.Takamoto Katsuta3:36.0
8.Gregoire Munster3:40.8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστροφή στη Σαβάνα - Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Κένυας

WRC: Στην πόρτα της εξόδου ο Neuville – Σκέψεις για αποχώρηση μετά το 2024