Ράλλυ Σουηδίας - 2η Μέρα (πρωί): Ανατροπή και Katsuta στην κορυφή (video)


Ο Takamoto Katsuta ηγείται στο Ράλλυ Σουηδίας, μετά τα προβλήματα των Kalle Rovanpera και Ott Tanak που άλλαξαν άρδην την κατάταξη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
  • 16/2/2024

Η πρώτη πλήρης αγωνιστική μέρα στο Ράλλυ Σουηδίας ξεκίνησε με τρεις ειδικές διαδρομές το πρωί της Παρασκευής.

Ο άρτι αφιχθείς από το διάλειμμά του Kalle Rovanpera ξεκινά κάθε ε.δ. σήμερα τελευταίος κι αυτό, σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, τον έχει φέρει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Στα τελειώματα της SS4, όμως, ο Φινλανδός σταμάτησε με πρόβλημα, με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτιά από τον Takamoto Katsuta, που πλέον ηγείται του αγώνα με διαφορά 11,4 δλ. από τον Esapekka Lappi.

Στην τρίτη θέση βρισκόταν ο Ott Tanak, ο οποίος ξεκινούσε νωρίς αλλά έδειχνε να είναι σε καλό ρυθμό με το i20 N Rally1 και να μπορεί να σημειώσει παρεμφερείς χρόνους με τους οδηγούς που αρχίζουν πιο αργά και έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα. Ωστόσο, στα μέσα της SS4, χτύπησε σε ένα snowbank στην άκρη του δρόμου και προκάλεσε ζημιά στο ψυγείο, με αποτέλεσμα να σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Συνέχισε μετά από ώρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα.

Ο Elfyn Evans είναι πια στην 3η θέση, έχοντας χάσει -μεταξύ άλλων- αρκετό χρόνο και με ένα τετακέ που είχε στην SS3, το οποίο τον περιστρέφεται 360 μοίρες και να συνεχίζει χωρίς ζημιές.

Ο Adrien Fourmaux έκανε καλή δουλειά για να βρεθεί 4ος, αφήνοντας 5ο τον ThierryNeuville. Ο Βέλγος ανοίγει τον δρόμο όντας ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, και αυτό τον αφήνει να παλεύει με κάθε ειδική διαδρομή στην πιο δύσκολη φάση της, με αρκετό χιόνι και ελάχιστη πρόσφυση.

O Gregoire Munster είχε πρόβλημα στην SS4, και σταμάτησε για να αλλάξει ένα κλαταρισμένο ελαστικό.

Τελευταίος εκ των Rally1 κι εκτός δεκάδας πια είναι ο Lorenzo Bertelli, ο ιδιώτης με το GR Yaris Rally1 στα χέρια του.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος της SS4:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Takamoto Katsuta28:05.6
2Esapekka Lappi11.4
3Elfyn Evans13.3
4Adrien Fourmaux18.7
5Thierry Neuville40.5
6Gregoire Munster5:25.1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιχνίδι στα χιόνια: Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Σουηδίας

Αλλαγή ημερομηνίας για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης