Ράλλυ Σουηδίας - 3η Μέρα: Με το ένα χέρι στο τρόπαιο του νικητή ο Lappi


Μπροστά στην πρώτη του νίκη μετά από 7 χρόνια βρίσκεται ο Esapekka Lappi, καθώς ηγείται με άνεση του Ράλλυ Σουηδίας τρεις ειδικές διαδρομές πριν το φινάλε. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Fabien Dufour
  • 17/2/2024

Το χάος της Παρασκευής στο Ράλλυ Σουηδίας, με τις ακραίες χιονοπτώσεις και τις συνεχείς εναλλαγές και εγκαταλείψεις, διαδέχθηκε η ηρεμία του Σαββάτου, με τον ουρανό καθαρό και τον Esapekka Lappi χαμογελαστό.

Ο Φινλανδός έκλεισε τη δεύτερη μέρα στην κορυφή και παραμένει σε αυτήν και με το τέλος της τρίτης, οδηγώντας σταθερά και αποφεύγοντας τα λάθη, μιας και αυτό είναι ό,τι του χρειάζεται για να φτάσει στη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Πίσω του, ο Adrien Fourmaux έκανε καλό αγώνα και εξασφάλισε τη 2η θέση με το τέλος της SS15, παρά την πίεση που του άσκησε ο Elfyn Evans καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας. Ο Γάλλος της M-Sport πήρε και την πρωτιά στην SS11 των 28 χιλιομέτρων.

Ο Thierry Neuville, πρωτοπόρος της βαθμολογίας μετά το Μόντε Κάρλο, επιδόθηκε στο κυνήγι των WRC2, ώστε να περάσει και πάλι στην 4η θέση, την υψηλότερη που θα μπορούσε να έχει εντός της δεκάδας ανάμεσα στα Rally1, και τα κατάφερε. Στο πρωινό σκέλος προσπέρασε τον Georg Linnamae, στο απογευμαντικό άφησε πίσω του τον Oliver Solberg.

Τέλος, οι Kalle Rovanpera και Ott Tanak γύρισαν σήμερα μετά τις χθεσινές τους εγκαταλείψεις, με τον Εσθονό μάλιστα να σημειώνει το ταχύτερο πέρασμα στην SS9 και τον Φινλανδό στην SS10. Ο οδηγός της Hyundai, πάντως, είπε πως «τίποτα δεν είναι διασκεδαστικό σήμερα», όταν ρωτήθηκε για το αν η ιδιαίτερα γρήγορα ε.δ. Sarsjolinden ήταν η καλύτερη του loop.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος της SS15:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Esapekka Lappi2:03:52.0
2Adrien Fourmaux1:06.3
3Elfyn Evans1:23.0
4Thierry Neuville2:22.1
5Oliver Solberg4:01.1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιχνίδι στα χιόνια: Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Σουηδίας

Αλλαγή ημερομηνίας για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης