Ράλλυ Σουηδίας - 3η Μέρα (πρωί): Συνεχίζει μπροστά ο Lappi, εγκατέλειψε ο Katsuta


Ο Esapekka Lappi συνεχίζει σε τροχιά νίκης στο Ράλλυ Σουηδίας, με τον Takamoto Katsuta να γίνεται το νέο θύμα των συνθηκών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral
  • 17/2/2024

Η τρίτη μέρα του Ράλλυ Σουηδίας ξημέρωσε με καλύτερες συνθήκες, αφού ο ουρανός ήταν καθαρός και το χιόνι φρέσκο κάτω από τα ελαστικά των αυτοκινήτων.

Σε αντίθεση με την Παρασκευή, ο Takamoto Katsuta ήταν η μοναδική απώλεια του σκέλους. Στην SS10, ο Ιάπωνας χτύπησε σε snowbank στην άκρη του δρόμου και έμεινε εκεί, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει όντας ακόμα 2ος στη γενική κατάταξη.

Μπροστά, ο EsapekkaLappi συνέχισε να κινείται σε καλό ρυθμό και παραμένει πρώτος στη γενική κατάταξη, με διαφορά ασφαλείας από τον Adrien Fourmaux, ο οποίος δίνει μάχη για την 2η θέση με τον Elfyn Evans.

Αναπόφευκτα, ο Oliver Solberg με Skoda Fabia RS Rally2 έπεσε από τις θέσεις του βάθρου, με τις ειδικές διαδρομές σε καλή κατάσταση και την υπεροχή των Rally1 να αρχίζει να φαίνεται ξανά.

Το ίδιο ίσχυσε και για τον Georg Linnamae, ο οποίος έχασε την 5η θέση από τον Thierry Neuville που κάνει το μεγάλο comeback για να γυρίσει στις ψηλότερες θέσεις και να συλλέξει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί.

Τέλος, οι Kalle Rovanpera και Ott Tanak γύρισαν σήμερα μετά τις χθεσινές τους εγκαταλείψεις, με τον Εσθονό μάλιστα να σημειώνει το ταχύτερο πέρασμα στην SS9 και τον Φινλανδό στην SS10.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος της SS11:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Esapekka Lappi1:28:10.4
2Adrien Fourmaux1:24.3
3Elfyn Evans1:40.5
4Oliver Solberg2:25.4
5Thierry Neuville2:42.9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιχνίδι στα χιόνια: Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Σουηδίας

Αλλαγή ημερομηνίας για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης