Ράλλυ Σουηδίας - 4η Μέρα: Δεύτερη νίκη καριέρας για τον Esapekka Lappi


Ο Esapekka Lappi επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, κατακτώντας τη νίκη στο Ράλλυ Σουηδίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport
  • 18/2/2024

Ήταν ένα ιδιαίτερο Ράλλυ Σουηδίας το φετινό. Οι εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες της Παρασκευής άφησαν εκτός μάχης ονόματα όπως ο Kalle Rovanpera και ο Ott Tanak, δυσκόλεψαν άλλους, κι έδωσαν την ευκαιρία στον Esapekka Lappi να δείξει τη δυναμική του και να πρωτοστατήσει.

Ο Φινλανδός διαχειρίστηκε τη διαφορά του στην κορυφή και έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής στη νίκη, τη δεύτερη της καριέρας του, την πρώτη μετά το Ράλλυ Φινλανδίας το 2017, τότε με την Toyota.

Αυτό σημαίνει πως η Hyundai έχει κάνει το 2/2 στη φετινή χρονιά, μετά τη νίκη του Thierry Neuville στο Μόντε Κάρλο.

Ο Elfyn Evans ήρθε στη 2η θέση, όπως έγινε και στην πρεμιέρα. Ο Ουαλός κυνηγούσε τον Adrien Fourmaux για το δεύτερο σκαλί του βάθρου από το Σάββατο, με τον Γάλλο να αφήνει το πόδι από το γκάζι, θέλοντας να διασφαλίσει την πρώτη του παρουσία στην τριάδα στο WRC.

«Για εμάς στόχος τώρα είναι το βάθρο,» είπε το πρωί της Κυριακής. «Πήραμε τους βαθμούς της 2ης θέσης χθες. Δεν ήθελα να πάρω ρίσκο. Όλα καλά.»

Ο Neuville πήρε το μέγιστο που μπορούσε, την 4η θέση, για να ενισχύσει την θέση του στη βαθμολογία των οδηγών.

Πέμπτος ήρθε ο Oliver Solberg, ο πρώτος της WRC2 και για ένα διάστημα ως και στο βάθρο της γενικής κατάταξης. Ο Σουηδός έκανε τον αγώνα της καριέρας του στην πατρίδα του, αφήνοντας πίσω του τους Sami Pajari και Georg Linnamae στο βάθρο της κατηγορίας του.

Στα της PowerStage, ο Rovanpera πήρε την πρωτιά και τους 5 βαθμούς, με τους Evans, Neuville, Tanak και Katsuta πίσω του.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος της SS18:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Esapekka Lappi2:33:04.9
2Elfyn Evans29.6
3Adrien Fourmaux47.9
4Thierry Neuville1:46.3
5Oliver Solberg5:04.2
6Sami Pajari6:23.9
7Georg Linnamae6:48.1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Σουηδίας: Έτσι έχει η βαθμολογία με το τέλος του Σαββάτου

Αλλαγή ημερομηνίας για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης