Στο καλεντάρι του WRC από το 2025 το Ράλλυ Κανάριων Νήσων


Οι Κανάριες Νήσοι θα σημάνουν την επιστροφή της Ισπανίας στο καλεντάρι του WRC το 2025, εξασφαλίζοντας την παρουσία της και για το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Andre Lavadinho - @World - Red Bull Content Pool
  • 11/3/2024

Έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας, 11 Μαρτίου, ότι το Ράλλυ Κανάριων Νήσων θα μεταβεί από το καλεντάρι του Ευρωπαϊκού σε εκείνο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2025. με την Ισπανία να επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά από μία διετή απουσία. Θυμίζουμε ότι το 2022 ήταν η τελευταία χρονιά που είδαμε αγώνα επί ισπανικού εδάφους, το Ράλλυ Καταλωνίας.

Την επόμενη σεζόν, το WRC θα ταξιδέψει στα Κανάρια Νησιά, περιοχή που βρισκόταν σταθερά στο πρόγραμμα του ERC από το 2016 μέχρι και φέτος. Μάλιστα, λέγεται ότι το 2026, που σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από την πρώτη έκδοση του συναρπαστικού ράλλυ, ο αγώνας θα λάβει χώρα σε περισσότερα από ένα νησιά του αυτόνομου συμπλέγματος.

Σύμφωνα με τον German Morales, διοργανωτή του αγώνα, «ο ερχομός του Ράλλυ Κανάριων Νήσων στο WRC είναι το αποτέλεσμα πολλών χρόνων δουλειάς. Ήταν ένας στόχος που επιθυμούσαν να πετύχουν αρκετές γενιές, και τώρα, μαζί με το WRC, κάτι τέτοιο είναι πλέον εφικτό.»

Ο διευθυντής του Promoter του WRC, Jona Siebel, σχολίασε: «Η προσθήκη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ στο πορτφόλιο πρωταθλημάτων μας άφησε λίγες αμφιβολίες για τις ικανότητες της ομάδας διαχείρισης των αγώνων να διεξάγουν αυτό το ράλλυ την επόμενη σεζόν στο καλεντάρι του WRC.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ισπανία επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC και μας ενθαρρύνει που βλέπουμε ότι η ξεκάθαρη στρατηγική μας, οι αγώνες του ERC να έχουν μονοπάτι προς το WRC, υλοποιείται με το Ράλλυ Κανάριων Νήσων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πού θα κάνει την επανεμφάνισή του στο WRC o Rovanpera

Αλλαγή ημερομηνίας για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

H M-Sport απαντά στις φήμες για επιστροφή του Loeb στο WRC