Το Ράλι Φινλανδίας από τη σκοπιά των ελαστικών


Ο 8ος αγώνας του WRC διεξάγεται από 28 έως και 31 Ιουλίου.

  • 29/7/2016

Το Φινλανδικό Ράλι οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1951 ως προκριματικός αγώνας για το Ράλι του Monte-Carlo.

To 1973 ο συγκεκριμένος αγώνας καταχωρήθηκε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωτάθλημα Ράλι και από τότε έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στις υψηλές ταχύτητες των διαδρομών του και τα θεαματικά άλματα.

Το συνολικό μήκος του φετινού Neste Ράλι Φινλανδίας είναι 1.370,66 km., στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα 333,99 km. των 24 ειδικών διαδρομών και το 43% αυτών είναι εντελώς νέες σε σύγκριση με τον περσινό αγώνα.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η προσέλευση του κοινού, τόσο στο Service Park, όπως πάντα στην πανεπιστημιούπολη του Jyväskylä, όσο και στις ειδικές διαδρομές που ξεχωρίζουν για τις υψηλές τους ταχύτητες μέσα στα δάση και τις λίμνες που βάζουν τα ελαστικά σε μία αληθινή δοκιμασία.

Για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του Φινλανδικού Ράλι, η Michelin Motorsport θα παρέχει στους συνεργάτες της επιλογές Η4 (σκληρή γόμα) και S4 (μαλακή γόμα) ελαστικών MICHELIN LTX Force ενώ τα πληρώματα της WRC2 θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των H90 και S80 ελαστικών MICHELIN Latitude Cross. Τα τελευταία πέντε χρόνια η επιλογή “S” προτιμήθηκε σε ποσοστό 96%, απόδειξη της εμπιστοσύνης των οδηγών για την ικανότητα της να συνδυάζει επιδόσεις και διάρκεια στο χρόνο.

«Είναι ένας αγώνας που απαιτεί ακρίβεια και πρόσφυση» εξηγεί ο Jacques Morelli, διευθυντής του προγράμματος της Michelin για το WRC. «Το έδαφος των ειδικών διαδρομών δείχνει σκληρό αλλά είναι αμμώδες κάτω από την επιφάνεια, κατά συνέπεια το καλό κράτημα και η καλή ελκτική πρόσφυση αποτελούν καθοριστικές παραμέτρους στο σύνολο των ειδικών ιδίως κάποιων τμημάτων που είναι εξαιρετικά τεχνική η πρόκλησή τους. Οι θεατές της περιοχής Jämsä θα απολαύσουν ένα από τα καλύτερα θεάματα της σεζόν. Τα άλματα είναι πάντα εντυπωσιακά, όπως επίσης και οι υψηλές ταχύτητες των αυτοκινήτων παρόλο που οι μέσες ωριαίες ταχύτητες αναμένεται να είναι χαμηλότερες από αυτές που είδαμε στην Πολωνία στις αρχές του Ιουλίου. Όποιες κι αν θα είναι οι συνθήκες τα ελαστικά Michelin LTX Force και Michelin Latitude Cross εξελήχθηκαν έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν σ’ αυτές».

 

Τα Michelin LTX Force S4 & H4 - Michelin Latitude H90 & S80

Διάσταση: 205/65 R15 (17/65-15) 

Σκάλισμα: ασύμμετρο και κατευθυντήριο

Η χρήση των H4 και H90: σε «άγρια» και σκληρή επιφάνεια – στεγνό χώμα – θερμοκρασία:> 15ο C

Η χρήση των S4 και S80: σε βρεγμένο ή με υγρασία χώμα – θερμοκρασία : <15ο C

Οι άνθρωποι της Michelin για το Neste Ράλι Φινλανδίας 2016

- 1 διευθυντής
- 1 μηχανικός εξέλιξης
- 4 τεχνικοί σύμβουλοι
- 2 συντονιστές
- 8 τεχνικοί μονταρίσματος

Η Michelin διαθέτει 1.780 ελαστικά για το Ράλι της Φινλανδίας (WRC: 720/ WRC2:800 / Junior WRC:280).