WRC: Η Hyundai ετοιμάζει νέο αυτοκίνητο για το 2025


Η Hyundai ετοιμάζει ήδη το επόμενο αγωνιστικό της για το WRC ενόψει 2025, πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport
  • 20/1/2024

Η Hyundai πρόκειται να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στο δρόμο για την επιστροφή στις επιτυχίες στο WRC.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dirtfish.com, οι Κορεάτες θα έχουν ένα νέο i20 N Rally1 το 2025, με στόχο να ανταπεξέλθουν στον σκληρό ανταγωνισμό της Toyota.

Ο πρόεδρος και team principal της ομάδας, Cyril Abiteboul, δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο εξέλιξης με βάση το τωρινό αυτοκίνητο, μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών. Είναι εξέλιξη του i20, αυτό θέλουμε να κάνουμε. Το budget και όλα τα σχετικά έχουν ήδη εγκριθεί από τα κεντρικά της εταιρείας.

«Είναι πράγματι γεγονός ότι υπάρχει μία ασάφεια γύρω από τους κανονισμούς τώρα. Η ασάφεια δεν είναι καλή σε καμία περίπτωση και αυτό μας βάζει σε επισφαλή θέση με το πλάνο που έχουμε καταστρώσει.»

Κι όταν ρωτήθηκε για το αν πρόκειται για νέα ομολογκασιόν, ο ίδιος απάντησε:

«Μπορώ να σας πω μόνο ότι αποτελεί εξέλιξη, μία εξέλιξη του αυτοκινήτου που έχουμε τώρα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα στην παρούσα φάση. Περιμένουμε νεότερα από τη FIA ώστε να δούμε πώς θα είναι τα πράγματα το 2025 και το 2026.»

Είναι αλήθεια πως το να ομολογκάρει μία εταιρεία ένα νέο αυτοκίνητο χωρίς να έχουν αλλάξει οι κανονισμοί είναι σπάνιο φαινόμενο. κυρίως λόγω κόστους, ωστόσο στη Hyundai θεωρούν πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του τρέχοντος αγωνιστικού και ο ερχομός ενός νέου, με νέα μέρη και σχεδιασμό, ίσως βελτιώσει την εικόνα τους, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη μάχη τους με την Toyota.

Επιπλέον, με αυτήν την επιβεβαίωση, οι φήμες που ήθελαν τη Hyundai να εξετάζει την έξοδό της από το WRC διαψεύδονταικατηγορηματικά.

Πηγή: Dirtfish.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

WRC 2024: Έξι προβλέψεις για τη σεζόν που έρχεται

WRC 2024: Τα 5 πράγματα που περιμένουμε να δούμε τη νέα σεζόν

WRC 2024: Η νέα χρονιά ξεκινά - Πρόγραμμα, ομάδες, αλλαγές στους κανονισμούς