WRC Ράλι Γερμανίας: Νίκη και πολλές προσδοκίες από Ott Tanak-Yaris WRC


Για τρίτη φορά φέτος και δεύτερη συνεχόμενη (μετά την Φινλανδία) ο Ott Tanak και το Toyota Yaris WRC δείχνουν ότι μπορούν να κοιτάξουν ψηλά, ακόμα και τίτλο!
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΤΟΥΟΤΑ GAZOO RACING
  • 19/8/2018

Ιδανικό τριήμερο για την Τoyota Gazoo Racing στο ασφάλτινο Ράλι της Γερμανίας, όπου ο Εσθονός Ott Tanak επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι αυτή την στιγμή στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ιδίως όταν το Yaris WRC δεν παρουσιάζει προβλήματα και του δίνει την έξτρα αυτοπεποίθηση να κινηθεί σε πρωταθληματικούς ρυθμούς. Στην Γερμανία ουσιαστικά δεν απειλήθηκε παρά λίγες φορές από τον Sebastien Ogier τον οποίο όμως κατάφερνε να ελέγχει, μέχρι ο πέντε φορές πρωταθλητής να κάνει ένα λάθος και να μείνει αρκετά πίσω.

Από εκεί και πέρα ο Tanak απλά οδήγησε στρωτά και χωρίς άγχος, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς που σε συνδυασμό και με τους βαθμούς από την Power Stage βλέπει πια από απόσταση 13 βαθμών τον Ogier στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Στην πρώτη εξακολουθεί να βρίσκεται ο Neuville με το Hyundai i30WRC, ο οποίος παρ' όλο που δεν βρισκόταν σε καλή διάθεση, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του και τελικά τερμάτισε στην δεύτερη θέση, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε τελικά ένα ακόμα Toyota Yaris WRC με τον Lappi που και αυτός εκμεταλλεύτηκε τις άτυχες στιγμές των Sordo και Latvala και κατάφερε τελικά να ανέβει στο πόντιουμ, προσφέροντας βαθμούς στην ομάδα του στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όπου προηγείται η Hyundai. Ο Οgier τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση και μαζί με τους βαθμούς της Power Stage όπου ήταν ο ταχύτερος, καλύπτει κάπως τις απώλειες σε βαθμούς από τον Neuville. Στην πέμπτη θέση της γενικής ο Suninen με ένα ακόμα αυτοκίνητο της Μ-Sport η οποία βρίσκεται πίσω από την Hyundai στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Πολλά τα προβλήματα για την Citroen και τους οδηγούς της, που για άλλη  μια φορά δεν κατάφεραν να κινηθούν σε πρωταγωνιστικούς ρυθμούς.

Επόμενος αγώνας στις 13-16 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία, με το πρωτάθλημα να έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά, καθώς μένουν μόλις τέσσαρα ράλι μέχρι το τέλος της σεζόν και όπως φάνηκε από την Γερμανία όλα είναι ανοιχτά και τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες.