WRC: Στην πόρτα της εξόδου ο Neuville – Σκέψεις για αποχώρηση μετά το 2024


Ο πρωτοπόρος της κατάταξης του πρωταθλήματος του 2024 στο WRC δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο σπορ και μετά το τέλος της σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Jaanus Ree - Red Bull Content Pool
  • 15/3/2024

Ο Thierry Neuville υπονόησε ότι ίσως να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο κορυφαίο σκαλί του κόσμου των ράλλυ μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο Βέλγος της Hyundai διανύει αυτή τη στιγμή τη 13η του χρονιά στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας δεύτερος στη βαθμολογία πέντε φορές, μην έχοντας κατακτήσει ακόμη τον πρώτο του τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις από τις πέντε φορές που ήρθε δεύτερος στην κατάταξη του πρωταθλήματος ήταν με την τωρινή του ομάδα, η οποία φέτος φαίνεται να του έχει προσφέρει ένα αρκετά ανταγωνιστικό πακέτο, που μέχρι στιγμής τον έχει τοποθετήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών, 3 βαθμούς μπροστά από τον Elfyn Evans της Toyota.

Ωστόσο, μιλώντας σε διάφορα μέσα του ειδικού Τύπου, ο 35χρονος οδηγός δήλωσε ότι το 2024 μπορεί να είναι η τελευταία του χρονιά στο πρωτάθλημα του WRC: «Αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία μου σεζόν στο WRC, οπότε θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό γι ακόμα μία φορά, ώστε να καταφέρω να το κερδίσω.

«Νιώθω ότι έχω τα εργαλεία, οπότε θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε, ειδικά αν πρόκειται να σταματήσω μετά το τέλος της χρονιάς. Θα ήταν υπέροχο να φύγω με έναν τίτλο στα χέρια μου.»

Ο Neuville έχει εκφραστεί αρκετές φορές κατά της ένταξης του υβριδικού συστήματος στην κατηγορία Rally1 του πρωταθλήματος, λέγοντας μάλιστα πριν μερικά χρόνια ότι «κανείς δεν έχει τα κότσια» να εναντιωθεί στους -τότε- νέους κανονισμούς που είχε εισάγει η FIA. Είχε επίσης υπογραμμίσει ότι παρόλο που είναι σημαντική, η φωνή των οδηγών δεν ακούγεται, όταν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το σπορ συνολικά.

Τώρα, παρόλο η επιτροπή WRC Working Group ανακοίνωσε ότι τα Rally1 να παραμείνουν η κορυφαία κατηγορία του WRC και το 2025, χωρίς υβριδικό σύστημα, με στόχο τη μείωση του κόστους, ο Βέλγος παραμένει προβληματισμένος, σχετικά με το μέλλον του WRC.

«Πολλά έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο σήμερα. Αυτά που έγιναν μπορούν να με κάνουν να επανεξετάσω τις επιθυμίες μου, αλλά και τις ευκαιρίες μου,» είπε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο καλεντάρι του WRC από το 2025 το Ράλλυ Κανάριων Νήσων

Πού θα κάνει την επανεμφάνισή του στο WRC o Rovanpera