GP Γαλλίας: Εύκολη νίκη για Hamilton με ένα ακόμα "1-2" για Mercedes


Στο ίδιο έργο θεατές για άλλο ένα κυριακάτικο απόγευμα, με τις Mercedes να κυριαρχούν πολύ εύκολα στο γαλλικό Grand Prix.

  • 23/6/2019

Για άλλον έναν αγώνα, οι δύο Mercedes έδειξαν να βρίσκονται σε δικό τους... πρωτάθλημα, καθώς ξεκίνησαν από τις δύο θέσεις και απομακρύνθηκαν εύκολα χωρίς να τους απειλήσει κανείς. Νικητής ο Hamilton ο οποίος είχε μια ιδιαίτερα εύκολη αποστολή, ενώ έδειξε τις δυνατότητές του, κάνοντας μονίμως ταχύτερους γύρους, αν και παραπονιόταν ότι είχε προβλήματα με τα λάστιχά του στους τελευταίους γύρους.

Η κυριαρχία του Hamilton δεν απειλήθηκε από κανέναν, ούτε από τον Bottas που παρά τις καλές του εμφανίσεις όλο το τριήμερο, τελικά δεν μπόρεσε να κινηθεί στον ρυθμό του Hamilton.

Χαμένες στην μετάφραση οι δύο Ferrari, με τον Leclerc να αρκείται στην τρίτη θέση αν και πίεσε στον τελευταίους γύρους τον Bottas χωρίς όμως καταφέρει να περάσει, ενώ ο Vettel, έχοντας ξεκινήσει από την έβδομη θέση, δεν έδειξε να έχει το παραμικρό κέφι για να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από την 5η θεση και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου αλλάζοντας ελαστικά στον τελευταίο γύρο. 

Από εκεί και πέρα υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες μεταξύ των πίσω ομάδων, με την McLaren να έχει την καλύτερη επίδοσή της εδώ και αρκετό καιρό (κάτι που είχε γίνει και στις κατατακτήριες). 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Verstappen με Red Bull, Vettel με Ferrari,  Sainz με McLare, Ricciardo με Renaul, Raikkonen με Alfa Romeo, Hulkenberg με Renault και ο άνθρωπος του αγώνα Norris με McLaren, που έχασε θέσεις σε μία εκπληκτική φάση στον τελευταίο γύρο μεταξύ τεσσάρων μονοθεσίων. 

Σε γενικές γραμμές πάντως, το γαλλικό Grand Prix ήταν ένας από τους πιο ήσυχους και αδιάφορους αγώνες της μέχρι τώρα εξέλιξης του πρωταθλήματος, το οποίο όπως φαίνεται έχει μάλλον κριθεί και θα χρειαστεί κάτι πολύ σημαντικό για να δούμε μια κάποια ανατροπή της προδιαγεγραμμένης κυριαρχίας της Mercedes σε όλες τις κατηγορίες.