Οδηγός Επιβίωσης & Αυτάρκειας - Off The Grid: Ένα βιβλίο για ζωή εκτός της πεπατημένης


Ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο γι αυτούς που δεν έχουν σταματήσει να αναζητούν είναι η νέα συγγραφική δουλειά του πολύ γνωστού δασοπόνου, φυσιοδίφη, εκπαιδευτή σχολών ορειβασίας και εξερευνητή Απόστολου Διανέλλου.

  • 8/5/2024

Η πολυτελής έκδοση έρχεται με σκληρό εξώφυλλο, υψηλής ποιότητας εκτύπωση και μέσα από  272 σελίδες με 254 έγχρωμες φωτογραφίες και σκίτσα, έρχεται να βοηθήσει έναν άνθρωπο -ατομικά ή με οικογένεια-, στο πώς να επιβιώσει σε μία νέα ζωή στην άγρια φύση ή σε ένα μικρό χωριό, αν πάρει την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον σύγχρονο τεχνολογικό «πολιτισμό». Στο βιβλίο αναλύονται βήμα-βήμα όλες οι κινήσεις που πρέπει να κάνει για να περάσει από την διαδικασία της επιβίωσης σε αυτήν την διαβίωσης.

Αναλύονται θέματα από την εγκατάσταση στη φύση, την επιλογή χώρου και τον κατάλληλο χρόνο μετακίνησης μέχρι τον εξοπλισμό επιβίωσης την κατασκευή ξύλινης ή πέτρινης καλύβας, αρχές υλοτομίας, διαχείριση ενέργειας και επιλογή θέρμανσης. Επίσης γίνεται διεξοδική ανάλυση της διατροφής από την φύση, δημιουργίας κήπου, σποράς δημητριακών και ετοιμασία ψωμιού, συντήρησης τροφίμων αλλά και φροντίδας οικόσιτων ζώων, καθώς και τεχνικές ψαρέματος, επιμόρφωση συλλογής μανιταριών αλλά και τεχνικές κατασκευής τόξων, βελών και χιονοπέδιλων.

Το βιβλίο αναλύει επίσης τρόπους ορειβασίας και αναρρίχησης, αρχές αυτοδιάσωσης, διάσχιση φυσικών εμποδίων αλλά και αρχές και τεχνικές κίνησης με 4x4 σε λάσπη, χιόνι, νερό, πάγος κ.α . Θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ή με email στο overlandpindos@gmail.com. ISBN:978-618-80962-1-9