Αυτόν τον πιλότο θέλει η Mercedes εάν αποχωρήσει ο Hamilton!


Οι ημέρες περνούν, ο Lewis Hamilton δεν έχει… σπάσει τη σιωπή του αναφορικά με τις προπθέσεις του για το 2022 και στη Mercedes έχουν αρχίσει να τους ζώνουν τα… φίδια!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/1/2022

Στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια δεν  έχουν ακόμα κάποια ένδειξη αναφορικά με τις προθέσεις του Βρετανού, ο οποίος τηρεί σιγήν ιχθύος. Εντούτοις η Mercedes κάνει σκέψεις ακόμα και για το ενδεχόμενο αποχώρησης του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τη βρετανική Express, η Mercedes παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Pierre Gasly.

Ο Γάλλος σκοπεύει να είναι η «προφανής» επιλογή για μια κορυφαία ομάδα για το 2023, όταν λήξει το συμβόλαιό του με την AlphaTauri. Και υπάρχει ενδεχομένως ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, παρά τους δεσμούς του με τη Red Bull θα μπορούσε να καλύψει τη θέση του Lewis Hamilton στη Mercedes.

Ο Gasly τερμάτισε στην ένατη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών του 2021, αλλά θεωρήθηκε ευρέως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς οδηγούς του grid, ιδιαίτερα των Hamilton και Max Verstappen, καθώς τερμάτισε στους βαθμούς 15 φορές. Η καλύτερη από αυτές ήρθε στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, όπου τερμάτισε τρίτος.

Ο 25χρονος έχει ξαναφτιάξει τη φήμη του από τότε που υποβιβάστηκε στην AlphaTauri, πρώην Toro Rosso, στα μέσα του 2019, στην παρθενική του σεζόν με την ανώτερη ομάδα της Red Bull, αφού αγωνίστηκε μαζί με τον Verstappen.

Αντικαταστάθηκε από τον Alex Albon μετά τον 12ο γύρο από τους 21 της ίδιας σεζόν, αλλά έκτοτε έχει εξαιρετική απόδοση στη δεύτερη ομάδα της εταιρείας Red Bull, κερδίζοντας μάλιστα το ιταλικό γκραν πρι το 2020.

Πάντως από τη Red Bull αφήνουν να εννοηθεί πως ο Gasly παραμένει ενεργό μέλος της ομάδας και δεν αποκλείεται να του δοθεί εκ νέου κάποια ευκαιρία στο εγγύς μέλλον.