Ανανέωση για τη Mercedes V-Class


Το μεγάλο πολυμορφικό της Mercedes περνά στο δεύτερο κύκλο της ζωής του, ενώ στη Γενεύη θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό πρωτότυπό του, η EQV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/2/2019

Η επίσημη πρεμιέρα της είχε γίνει το 2014, οπότε είναι λογικό η Mercedes να προχωρήσει στο facelift του μεγάλου της πολυμορφικού, της V-Class. Η εμφάνιση της οποίας έχει πλέον προσαρμοστεί στα τελευταία δεδομένα που ισχύουν για τα άλλα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Έτσι η V-Class έχει πλέον μια καινούργια μάσκα με το αστέρι της μάρκας τοποθετημένο στο κέντρο της. Ταυτόχρονα έχει αλλάξει και ο εμπρός προφυλακτήρας της, που πλέον έχει και πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα που την κάνουν να δείχνει πιο δυναμική. Ακόμα πιο πολύ αυτό ισχύει για την AMG Line, ενώ νέες είναι οι ζάντες, το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται από τις 17 έως και τις 19 ίντσες.

Στο εσωτερικό έχει ανανεωθεί ο πίνακας οργάνων με τη χρήση και νέας γραμματοσειράς καθώς και γενικά η εμφάνιση με νέους αεραγωγούς. Ως είθισται τα υλικά είναι πλέον ακόμα καλύτερα, ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις.

Η πιο σημαντική αλλαγή έχει γίνει πάντως στους κινητήρες, καθώς πλέον χρησιμοποιείται ο καινούργιος τετρακύλινδρος diesel των 2.000 cc, που στην V 250 d είναι διαθέσιμος με 190 PS και στην V 300 d 239 PS. Καινούργιο είναι και το νέο στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 9 G-Tronic, ενώ η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω είτε σε όλους τους τροχούς.