Η Mercedes ανανεώνει την GT Coupe και προσθέτει την κορυφαία GT R Pro


Το super coupe της Mercedes-AMG προσαρμόζεται αισθητικά στο GT 4-Door και στη γκάμα του προστίθεται και μια top έκδοση με αγωνιστικά γονίδια.

  • 29/11/2018

Την τιμητική τους είχαν τα γερμανικά super cars στην έκθεση του Los Angeles, μιας και εκτός από την Porsche που παρουσίασε την ολοκαίνουργια 911 η Mercedes εμφάνισε ανανεωμένη αλλά και εμπλουτισμένη τη γκάμα των GT Coupe της. Ανανεωμένη γιατί πλέον οι LED προβολείς τους έχουν προσαρμοστεί στην εικόνα αυτών του GT 4-Door, προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στο πίσω μέρος τους, τόσο στη GT όσο και στη GT C. Οι οποίες περιλαμβάνουν και άλλες απολήξεις για τις εξατμίσεις τους.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο εκτεταμένες καθώς περιλαμβάνουν το νέο σύστημα infotainment της μάρκας που διατηρεί πάντως το touchpad καθώς και το νέο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 in. Επίσης στο τιμόνι υπάρχουν πλέον και τα δύο πλήκτρα αφής που γνωρίζουμε από τα άλλα μοντέλα της εταιρείας καθώς και οι ειδικές οθόνες της AMG.

Αλλαγές έχουν γίνει και στα διάφορα προγράμματα οδήγησης αλλά και στις ρυθμίσεις του συστήματος ευστάθειας που περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές, τις Basic, Advanced, Pro και Master. Ο εμπλουτισμός της γκάμας αφορά τη κορυφαία έκδοση GT R Pro, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά AMG GT3 και GT4 και προσανατολίζεται κυρίως στις πίστες.

Έτσι διαθέτει (χειροκίνητα) ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές καθώς και στάνταρ φρένα με συνδυασμό ανθρακονημάτων και κεραμικών υλικών. Όσο για τον bi-turbo V8 των 4.000 cc αποδίδει 469 PS στη GT, 550 PS στη GT C και 577 PS στην GT R και GT R Pro.