Το Kia Niro EV περνά στην επόμενη ηλεκτρική γενιά του


Στην χώρα μας μπορεί να μην πολύ-ακούγεται αλλά το Niro της Kia είναι ένα από τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα που σημειώνουν αρκετά μεγάλες πωλήσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/5/2018

Στις αρχές του χρόνου είχε παρουσιαστεί στην έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas μία concept εκδοχή του Niro EV. Πριν από μερικές ημέρες στην Κορέα και συγκεκριμένα στην 5η Διεθνή Έκθεση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάστηκε η 3η γενιά του κορεατικού μοντέλου που περνά πλέον από την υβριδική στην ηλεκτρική του έκδοση. Στην Ευρώπη το Niro EV θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού και πιθανότατα να υπάρχουν νέες εκδόσεις μπαταριών.

Συγκεκριμένα, στην Κορέα το Niro EV παρουσιάστηκε με μία μεγάλα μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα στις 64 kWh και με αυτονομία στα 380 km. Η Kia σκοπεύει να εισάγει και μια μικρότερη έκδοση στις 39,2 kWh με αυτονομία στα 240 km, η οποία θα είναι σημαντικά φτηνότερη και πιο προσιτή στο αγοραστικό κοινό.

Σχεδιαστικά το καθαρά ηλεκτρικό Kia με μήκος 4,38 m ξεχωρίζει από την κλειστή μάσκα όπου δεξιά όπως το βλέπουμε διακρίνεται η υποδοχή φόρτισης. Η διάθεση του Niro EV στην Κορέα θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και στην Ευρώπη από τις αρχές 2019. Περισσότερα για το πολύ ενδιαφέρον Niro EV θα έχουμε να πούμε προς το φθινόπωρο και την έκθεση του Παρισιού.