Abarth 500 «Cabrio Italia»: Επιδόσεις με στυλ


Ο σπορ χαρακτήρας ερμηνεύεται με την κομψότητα και το στυλ της Abarth  στο Abarth 500 «Cabrio Italia».

  • 7/9/2011

Ο σπορ χαρακτήρας ερμηνεύεται με την κομψότητα και το στυλ της Abarth  στο Abarth 500 «Cabrio Italia».

Το νέο ειδικό μοντέλο, που διαθέτει ηλεκτρική μαύρη οροφή και φιμέ πίσω παράθυρα, λανσάρεται σε ένα ειδικό Blue Abu Dhabi χρώμα-αφιέρωμα στο ιταλικό design τη χρονιά που συμπληρώνονται τα 150 χρόνια της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Γεννημένο για μεγάλα ταξίδια τουρισμού, το αυτοκίνητο θα συνοδεύσει για 1.500 km τον Γύρο Ιταλίας 2011 (Automotive Giro d’Italia) αμέσως μετά την Παγκόσμια Πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη. Ο θρυλικός Γύρος επιστρέφει 110 χρόνια μετά την πρώτη του επική διοργάνωση για να εορταστούν τα 150 χρόνια από την ένωση της Ιταλίας.

Το ειδικό αυτό μοντέλο της Abarth ξεχωρίζει από το χρωμιωμένο λογότυπο «500 Cabrio Italia» και 150 μοντέλα θα κατασκευαστούν εφοδιασμένα με τον 1.4 Turbo T-Jet κινητήρα, που αποδίδει 160 ίππους και μέγιστη ροπή 230 Nm. Η τελική ταχύτητα είναι 211 km/h, τη στιγμή που για την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h χρειάζονται μόλις 7,4 sec, χάρη και στη λειτουργία over boost, που ενεργοποιείται με την επιλογή «Sport» και η οποία ρυθμίζει κατάλληλα τη χαρτογράφηση του κινητήρα, την πίεση του turbo και κάνει πιο σφιχτό το τιμόνι.

Παρά τις δυναμικές επιδόσεις η κατανάλωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή χωρίς η μέση τιμή της να ξεπερνά τα 6,5 lt/100 km. Το Abarth 500 «Cabrio Italia» διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ σε θέματα ασφαλείας ακολουθεί τα πρότυπα του Abarth 500C.

Όπως όλα τα Abarth προσφέρει στάνταρ το TTC (Torque Transfer Control), το σύστημα που βελτιώνει τη μεταφορά ροπής στους εμπρός τροχούς βελτιώνοντας το κράτημα χωρίς όμως συμβιβασμούς στην οδηγική ευχαρίστηση.

Το ειδικό αυτό μοντέλο της Abarth είναι εφοδιασμένο με το κιτ φρένων «esseesse», που αποτελείται από διάτρητους/αεριζόμενους δίσκους και κίτρινες 4πίστονες δαγκάνες της Brembo μπροστά, ενώ στάνταρ προσφέρονται τα φώτα τεχνολογίας Χenon. Οι 10κτινες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών έχουν απόχρωση μαγνησιού και λάμψη διαμαντιού.

Tα δερμάτινα καθίσματα «Abarth Corsa by Sabelt» έχουν πλάτη από ανθρακονήματα, φέρουν το λογότυπο Abarth 500 «Cabrio Italia», συγκρατούν άριστα το σώμα και είναι 10 κιλά ελαφρύτερα από ένα συμβατικό κάθισμα. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από τα πεντάλ και τον επιλογέα ταχυτήτων από υλικό Alutex (μίγμα αλουμινίου και φάιμπεργκλας), καθώς και από ανθρακονήματα με ειδικά γραφικά «Cabrio Italia».

Το ταμπλό είναι στο ίδιο Blu Abu Dhabi χρώμα με το αμάξωμα και ένα λογότυπο στην κεντρική κονσόλα που αναφέρει τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου τονίζοντας την περιορισμένη παραγωγή της έκδοσης. Το τιμόνι διαθέτει επένδυση από μαύρο δέρμα με διπλή ραφή και τα καλύμματα των καθρεφτών έχουν απόχρωση μαγνησίου.

Επιπλέον, στο εσωτερικό ξεχωρίζει το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης Abarth Blue&MeTM MAP με λειτουργία τηλεμετρίας που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την  Magneti Marelli.

ABARTH 500C “Cabrio Italia”
TΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

4 κύλινδρος σε σειρά, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, 1368 κ.εκ

 

Ισχύς: 160 HP (117 kW) @ 5750 σ.α.λ.

 

Ροπή: 230 Nm @ 3000 σ.α.λ.  σε “Sport mode”

 

Υπερτροφοδότηση με  ΙΗΙ RHF3-P turbo 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

5 σχέσεων κιβώτιο C510

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Εμπρός Abarth, αμορτισέρ Koni με βαλβίδα FSD

 

Πίσω Abarth, αμορτισέρ Koni με βαλβίδα FSD

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Ηλεκτρικό τιμόνι με ρύθμιση “Sport mode”

ΦΡΕΝΑ

Αεριζόμενοι και διάτρητοι εμπρός δίσκοι 284 χλστ. x 22 χλστ.

 

Διάτρητοι πίσω δίσκοι 240 χλστ. x 11 χλστ.

 

TTC – Torque Transfer Control

ΤΡΟΧΟΙ

7” x 17” αλουμινίου με ελαστικά 205/40 R17

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΡΥΠΩΝ

Euro 5 CEE-F5

ΕΚΠΟΜΠΕΣ  CO2

155 γρ./χλμ.

ΚΑΤΑΝΑΝΩΣΗ

Μέση (λτ./100 χλμ.):  6,5

 

Εκτός Πόλης (λτ./100 χλμ.): 5,4

 

Πόλη (λτ./100 χλμ.): 8,4

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Tελική ταχύτητα (χλμ./ώρα):  209

 

Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (δλ): 7,6

ΟΡΟΦΗ

Ηλεκτρική λειτουργία

 

Φιμέ πίσω τζάμι