Abarth 595 «50th Anniversary»: Tο πιο δυνατό Abarth 595 ever!


Μια ιστορία γεμάτη ρεκόρ αναβιώνει σήμερα σε μια αποκλειστική έκδοση με περιορισμένη παραγωγή 299 μονάδων.

  • 10/9/2013

Σεπτέμβριος 1963. Έκθεση Τορίνο. Η Abarth παρουσιάζει το 595.

Σεπτέμβριος 2013. Έκθεση Φρανκφούρτης. Η Abarth παρουσιάζει το 595 "50th Anniversary", το πιο δυνατό Abarth 595 που υπήρξε ποτέ.

Στη δεκαετία του 1960 το 595 σημείωσε αμέσως μεγάλη επιτυχία χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις που ήταν ασυνήθιστες για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο και έγινε έτσι το «σύμβολο» της μάρκας. Έσπασε όλα τα ρεκόρ, νίκες και παθιασμένους ανθρώπους που ενίσχυσαν το μύθο του αυτοκινήτου που αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της μάρκας, εκφρασμένη σε τέσσερις αξίες: «μέγεθος» (είναι το μικρότερο υπεραυτοκίνητο), «σχήμα» (η Abarth είναι το 595 και το 595 είναι η Abarth: όλα τα Abarth στην φαντασία του κόσμου είναι λευκά με μια κόκκινη ταινία, όπως το 595), «ταχύτητα» (είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με εντυπωσιακές επιδόσεις) και «ενεργητικότητα» (δεν είναι  παλιά ιστορία, είναι μάλλον σύγχρονη ιστορία).

Η παρουσίαση αυτού του ειδικού μοντέλου ανοίγει μια νέα εποχή για την Abarth. Μετά το 1949, τη χρονιά που κατασκευάστηκε, και το 2007, τη χρονιά που αναβίωσε, η χρονική περίοδο 2013-2014 παρουσιάζεται ως ένα αποφασιστικό βήμα για την Abarth που κοιτάζει πλέον το μέλλον δυνατά χωρίς να προδίδει το παρελθόν.

Απολαυστικές επιδόσεις

Ο 1.4 T-Jet  180 HP -συνδυασμένος με το κιβώτιο "Abarth Competizione" - κάνει το Abarth 595 "50th Anniversary" το πιο δυνατό 595 που κατασκευάστηκε ποτέ. Οι επιδόσεις ενισχύονται επίσης από τα ελαστικά επιδόσεων με ζάντες 17'' σε σχέδιο 695 Magnesio Grey. Το «στήσιμο» του αυτοκινήτου και το σύστημα των φρένων έχουν επίσης βελτιωθεί. Και φυσικά υπάρχει η εξάτμιση "Record Monza" μεταβλητής αντίθλιψης, που παράγει έναν συναρπαστικό ήχο πάνω από τις 3000 στροφές.

Εξειδικευμένο εξωτερικό: φόρος τιμής στο ιστορικό 595

Τα ιστορικά λογότυπα στο αυτοκίνητο είναι ένας φόρος στο παλιό μοντέλο κι έχουν αναπαραχθεί με την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει την Abarth. Η βαφή ματ τριών στρώσεων λευκού, μια σύγχρονη ερμηνεία του μοντέλου του 1963, και τα παραδοσιακά γραφικά έχουν ποιότητα εγγυημένη από την παραδοσιακή δεξιοτεχνία κατεργασίας και φινιρίσματος της μάρκας. Το νέο Abarth υιοθετεί φώτα Xenon ρυθμισμένα ώστε να προσφέρουν την μέγιστη ορατότητα κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες. Η ηλιοροφή συμπληρώνει το αφιέρωμα στο ιστορικό μοντέλο.

Προσοχή στη λεπτομέρεια και σπορτίφ αίσθηση στο εσωτερικό

Το εσωτερικό είναι εξίσου εξατομικευμένο και αποδεικνύει την προσοχή στη λεπτομέρεια και το σπορ στιλ του 595 50th Anniversary. Τα κόκκινα δερμάτινα σπορ καθίσματα με λευκές εισαγωγές και κόκκινες ραφές, συνδυάζονται με το ταμπλό και είναι μια σύγχρονη απόδοση εκείνων του αρχικού αυτοκινήτου.

Το ιστορικό λογότυπο κοσμεί τόσο το μαύρο δερμάτινο τιμόνι με τις κόκκινες προσθήκες όσο και τα «μαρσπιέ», προσδίδοντας στο αυτοκίνητο μια διαχρονικά μοντέρνα εμφάνιση.