2020 - 24 ώρες του Le Mans!


Δεν απομένουν παρά ώρες από την εκκίνηση του 88ου Le Mans και ο άστατος καιρός με τη βροχή προμηνύουν έναν αγώνα δύσκολο, από το καλημέρα.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 19/9/2020

Για τις 24 ώρες του Le Mans και το θρύλο που τις περιβάλλει, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Φυσιολογικά θα έπρεπε να ζήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στα μέσα του Ιουνίου. Λόγω της πανδημίας όμως ο αγώνας αναβλήθηκε για τις 19-20/9 και στη θέση του είχε πραγματοποιηθεί το 24h Le Mans Virtual. Τώρα όμως ήρθε η σειρά του πραγματικού αγώνα και οι συμμετέχοντες έχουν ήδη αρχίσει να ζεσταίνουν τις μηχανές τους.

Αναφορικά με τις κλάσεις, στην κορυφαία LMP1 φαβορί για μία ακόμη χρονιά παραμένει η αγωνιστική ομάδα της Toyota, Gazoo Racing, με το TS050 Hybrid. Ακολουθεί η Rebellion, που και αυτή κατεβαίνει με δύο αυτοκίνητα, R13, ενώ με ένα μόνο αγωνιστικό συμμετέχει η Bukolles Racing Team. Ο ανταγωνισμός αναμένεται κλάσεις ισχυρότερος στην αμέσως επόμενη κατηγορία, LPM2, με συνολικά 24 ομάδες να διεκδικούν τη νίκη!

Αντίστοιχα σκληρές μάχες αναμένουμε στην GTE Pro, όπου κατεβαίνουν 4 Ferrari 488 GTE EVO, 2 Porsche 911 RSR-19 και άλλες δύο Aston Martin Vantage AMR. Τέλος, στη μικρότερη κλάση GTE AM  έχουμε άλλα 22 αγωνιστικά, όλα Ferrari, Aston Martin και Porsche.

Η θερμοκρασία στην πίστα θα αγγίξει για σήμερα τους 27 βαθμούς, έχοντας όμως αρκετή υγρασία. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, αναμένονται βροχές που θα δυσκολέψουν αισθητά το έργο των οδηγών. Συνολικά στο φετινό event θα συμμετάσχουν 59 αγωνιστικά αυτοκίνητα, με την έναρξη του αγώνα να έχει οριστεί για τις 3:30 μ.μ ώρα Ελλάδος.