GP Aυστραλίας: Πρώτη pole της χρονιάς στον Hamilton


Με έναν ιδιαίτερα πειστικό -και μάλλον εύκολο- τρόπο ο Lewis Hamilton και η Mercedes πήραν την pole position στο πρώτο γκραν πρι για το 2018. 

  • 24/3/2018

Και όλα φαίνεται να ξεκινούν από εκεί που τα αφήσαμε το 2017. Η Mercedes και ο Hamilton κατάφεραν στον τελευταίο γύρο και με ιδιαίτερη άνεση να πάρουν την pole position στην Αυστραλία, κάτι που γίνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά για τον Βρετανό (και 7η στην καριέρα του, ξεπερνώντας τον Ayrton Senna).

Αν και η διαφορά του με την Ferrari δεν ήταν σημαντική, στην τελευταία προσπάθεια ο Hamilton έκανε έναν εξωπραγματικό χρόνο, 7 ολόκληρα δέκατα πιο γρήγορος από τον Raikkonen, που τον έφερε στην πρώτη θέση και ίσως δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει μέσα στην χρονιά. 

Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο Kimi Raikkonen, μπροστά από τον Sebastian Vettel, το νούμερο 1 οδηγό της Ferrari, ενώ τέταρτος θα είναι στην εκκίνηση ο Verstappen. Μπροστά από τους Ricciardo και Magnussen. Άτυχος ήταν ο Bottas που είχε μία έξοδο και θα ξεκινήσει από την 10η θέση. 

Παρά την άνετη επικράτηση του Hamilton προβλέψεις για τον αγώνα δύσκολα μπορούν να γίνουν, καθώς πολλά θα κριθούν στην εκκίνηση αλλά και στην στρατηγική της επιλογής των ελαστικών.

O αγώνας αύριο Κυριακή θα μεταδοθεί ζωντανά στις 07:45 από το Cosmote Sport 5 και σε μαγνητοσκόπηση από το ίδιο κανάλι στις 15:00 και από την ΕΡΤ 2 στις 16:10. Για όσους σηκωθούν νωρίς, να μην ξεχάσουν να αλλάξουν τα ρολόγια τους μιας και από απόψε θα ισχύσει η θερινή ώρα.