Η Ferrari θα πάει στα IndyCar;


O Mario Andretti, ο διάσημος οδηγός αγώνων στις HΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα ήταν πολύ ευχάριστο να συμμετείχε η Ferrari στον θεσμό των IndyCar, για να αυξήσει το ενδιαφέρον για αυτόν.

  • 11/5/2020

Ο Mario Andretti είναι ένα από τα «ιερά τοτέμ» στους αγώνες αυτοκινήτου για τους Αμερικανούς και ένας από τους πιο γνωστούς παγκοσμίως. Ο ιταλικής καταγωγής βετεράνος οδηγός έχει κερδίσει Παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1 (το 1978, με τη Lotus) και στα IndyCar και πλέον έχει τον ρόλο πρεσβευτή στον αμερικανικό θεσμό. Πρόσφατα, σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα, εξέφρασε την άποψή του ότι η Ferrari θα μπορούσε να συμμετέχει στις ΗΠΑ, είτε παρέχοντας κινητήρα σε κάποια από τις ομάδες είτε λαμβάνοντας μέρος η ίδια.

Mario Andretti.
Mario Andretti.

Όπως είπε ο κ. Andretti, ο κ. Mattia Binotto, ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Scuderia Ferrari, και ο κ. Roger Penske, ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης ομάδας και του θεσμού των IndyCar, θα πρέπει να βρεθούν και να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ο κ. Andretti δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το να έχουμε τη Ferrari στον θεσμό θα είναι απίστευτο, όχι μόνο ως πάροχο κινητήρων αλλά και ως κατασκευαστή μονοθεσίων. Βεβαίως, είναι σαφές ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί, αλλά θα ήθελα να δω μια μονομαχία μεταξύ της αμιγώς ιταλικής Dallara με αυτή. Το “Cavallino Rampante” θα αύξανε το ενδιαφέρον για το Πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει το εμπόδιο των κανονισμών (σημ.: στα IndyCar). Προτείνω στον Binotto να προτείνει την ιδέα στον Penske», κατέληξε εκφράζοντας τη θέλησή του.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό παίρνουν κινητήρες από τη Honda και τη Chevrolet, ενώ τα μονοθέσια τα κατασκευάζει η Dallara. H έλευση της Ferrari θα αύξανε το ενδιαφέρον γι’ αυτόν και το κύρος του. Επίσης, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο στην επαπειλούμενη μείωση προσωπικού στη Ferrari εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει μειώσει τα έσοδα μιας και ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί grand prix στη Formula 1.

Roger Penske.
Roger Penske.

Να σημειώσουμε ότι η Ferrari είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να εμπλακεί στα IndyCar. Το 1985, είχε συνεργαστεί με την Truesports Racing και τον Bobby Rahal, νικητή του Indy 500, για την εξέλιξη και δημιουργία ενός μονοθέσιου για να συμμετέχει στον θεσμό. Αυτό κατασκευάστηκε, αλλά δεν έλαβε ποτέ μέρος στους αγώνες 

Διαβάστε, επίσης: Σε «shortlist» τριών αντί-Vettel καταλήγει η Ferrari.