Ο Kimi Raikkonen μετακομίζει στην Sauber


Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο iceman αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από την Ferrari για να πιλοτάρει τα μονοθέσια της Alfa Romeo Sauber.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/9/2018

Ο Raikkonen είχε κάνει το ντεμπούτο στην F1 το 2001 με την Sauber και η μοίρα τον φέρνει πίσω στην πρώτη του ομάδα όπου λογικά θα κλείσει την καριέρα του στην F1. Ο Φινλανδός υπέγραψε συμβόλαιο με ισχύ δύο χρόνια και μέχρι τώρα έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε 284 αγώνες και 20 νίκες. Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου από το 2013.

Φυσικά η Ferrari προχώρησε σε μία ανακοίνωση αναφέροντας την πολύ σημαντική συνεισφορά του Raikkonen στην ιταλική ομάδα και πέρα από τις αγωνιστικές του ικανότητες τόνισε και το ήθος της προσωπικότητας του Φινλανδού. Ο οποίος πίσω από το τιμόνι των Sauber θα συνεχίσει ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός στο πρωτάθλημα της F1. Όσο για τον αντικαταστάτη του στην Scuderia, θα ήταν έκπληξη αν ο Charles Leclerc δεν αποτελούσε τον μελλοντικό team-mate του Sebastian Vettel.