Παρουσιάστηκε η Alfa Romeo Racing C38


Η Alfa Romeo Racing, όπως ονομάζεται πλέον η ομάδα, παρουσίασε επίσημα την C38, το μονοθέσιο με το οποίο θα λάβει μέρος στα Grand Prix της Formula 1.

  • KEIMENΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/2/2019

Παρόντες στην παρουσίαση του νέου μονοθεσίου ήταν οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, οι πιλότοι της ομάδας, ο Frederic Vasseur, Επικεφαλής της Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG και ο Simone Resta, Τεχνικός Διευθυντής αυτής.

Το μονοθέσιο είναι βαμμένο σε μπλε-άσπρο χρώμα (χαρακτηριστικό της Sauber) καθώς και σε κόκκινο χρώμα (χαρακτηριστικό της Alfa Romeo). Όπως έγινε γνωστό, οι αλλαγές σε σχέση με αυτό του το 2018 είναι πολλές καθώς η ομάδα στοχεύει σε καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με πέρυσι. Ο Kimi Raikkonen θα οδηγεί το μονοθέσιο με τον αριθμό 7 (το οποίο, χαϊδευτικά, το ονομάζουν «Stelvio») ενώ Antonio Giovinazzi αυτό με τον αριθμό 99 (ο οποίο, χαϊδευτικά, το ονομάζουν «Giulia»).

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης ο Raikkonen δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το μονοθέσιο δείχνει πάρα πολύ ωραίο. Τα χρώματα είναι όμορφα και πολλοί νέοι χορηγοί έρχονται να υποστηρίξουν την ομάδα και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους. Ανυπομονώ να βρεθώ στην πίστα και να μάθω περισσότερα για την C38 κατά τις δοκιμές, διάρκειας δύο εβδομάδων».

Αντίστοιχα ο Giovinazzi, τόνισε: «Νομίζω πως είναι ένα όμορφο μονοθέσιο με όμορφους και καθαρούς χρωματισμούς. Είναι το πρώτο μου μονοθέσιο της Formula 1 με το οποίο συμμετέχω στο πρωτάθλημα και έτσι είναι πολύ ιδιαίτερο για εμένα. Έχουμε πολλούς νέους χορηγούς και είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην ομάδα μας. Ανυπομονώ αυτή την εβδομάδα να βρεθώ για πρώτη φορά στο τιμόνι της C38».

Ο Frederic Vasseur δήλωσε ότι όλοι στην ομάδα είναι υπερήφανοι για την παρουσίαση της Alfa Romeo Racing C38, η οποία δημιουργήθηκε έπειτα από πολλή δουλειά και πολλές δοκιμές σε πίστα, ενώ ο  Simone Resta επισήμανε ότι εφέτος έχουν τεθεί φιλόδοξοι στόχοι, καθώς οι νέοι κανονισμοί επιβάλλουν νέα δεδομένα στον τομέα της αεροδυναμικής.